heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

23 Ocak 2008 Çarşamba

hiram usta(hiram abif)

hiram abif olarak da bilinir. rivayete göre davut, tanrının evini yapamaz ve oğlu süleyman büyük bir mabed yapmak için çalışmalara başlar. bunun için sur kralından yardım ister ve kral, en büyük ustası, dul kadının oglu hiram'ı, süleyman'a gönderir.

hiram, çalışanları çırak, kalfa ve usta diye üçe ayırır. kendiside en tepede durur. sağ sütunu diker ve adını yakin koyar. sol sütunu diker ve adını boaz koyar. tapınağın tamamlanmasına yakın hiram yanlız başına dua ederken, üstadlarının sırrını öğrenmek isteyen üç biraderle karşılaşır. onlara gizli bilgiye vermez. bu kişiler de onu tapınağın kuzey, güney ve batı kapılarında başına çekiç, şakaklarına çekül ve tesviye aletini vurarak öldürür. doğu kapısına sendeleyerek gelir, ama yere yıkılır ve ölür. bu üç kişi cesedi gizlemek için akasya dallarının altına onu gömerler. yedi gün geçer ve ceset bulunur. daha sonra büyük bir törenle başka bir yerde gömülür.

cenazesinde, ustaları, beyaz eldiven ve önlük giyerek kanı ile kirlenmediklerini gösteren sembolik jestler yaparlar. bir çok mason ritüeli bu olayda gizlidir. dul kadının oglu efsanesi, dul kadının kesesi, pergel, çekül, tesviye aletleri gibi masonik işaretler, beyaz eldiven ve önlük, akasya yaprakları, tapınağın yönleri gibi ritüeller bu olaydan dolayı kullanılır. hatta masonik dereceler bile. 1- ile 11 arası çıraklık, 11-22 arası kalfalık ve 22-32 arası ustalık derecesidir. 33. dereceye gelmek çok zordur. o dereceye gelene kadar bilinen şeyler hep aynıdır. 33. dereceye ulaşanların hiram usta'nın sırrına ulaştığına inanılır. ama bu sırrında sirius takımyıldızına tapmak olduğu söylenir. yine de mısırlı matematikçi öklid'den aldığı sırraların, ölümüyle beraber yok olduğuna inanılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.