heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

26 Kasım 2010 Cuma

aptal kız filmleri

benim kıstaslarım vardır. bunlardan birisi aptal kız filmleri dediğim, aptal ayracı olarak kullandığım üç tane filmdir. bir kadın titanic, bodyguard ve ghost'dan hoşlanıyorsa eğer bence aptaldır. bu filmleri çok sevip aptal olmayan bir insanoğluna halihazırda rastlamladım. eğer bir kadın bu üç filmden hoşlanırsa umutsuz bir durumdadır ve yardım edilmeye muhtaçtır!
esasında holivud'un tüm aptal romantik komedilerini bu grup içinde toplayabilirim. ama bu filmlerin özelliği mutlu sona sahip olmamasıdır. yumurta gibi herifler(o tür kadınların hitap ettiği şekli ile leo, patrick-kevin'ı da katın-), aşkı uğruna kendini feda eder. işte bu yüzden bu üç film, aptal ayracıdır. bu üç film klasik olmuştur ve klasikler asla ölmez.
bu filmleri bu kadar önemli kılan durumlardan birisi de elbette müzikleridir. withney houston'ın o berbat sesi ile seslendiği i will always love you, insanı seksten soğutan çirkin mi çirkin celine dion'un my heart will go on'u ve elbette ghost'daki the righteous brothers'ın söylediği unchained melody.

peki bu üç filmin temel özellikleri nedir? birinci kahraman erkek kendisini sevdiği için feda etmektedir. ikincisi bahsettiğim müzikleridir. bu parçalar oldukça romantiktir ve insanın saf duygularına hitap eder. üçüncüsünde ise başrol oyuncusu kadınların zengin, ama erkekler tarafından kollanması gereken aciz varlıklar olarak resmedilmeleridir. gerçek hayatta hem madden hem de manen fakir olduğu halde yine de erkekler tarafından aynen bu şekilde kollanmayı isteyen zavallı kadınlar için bu üç film birer sanat eseridir. üç filmde de kadınlar bir sahnede kendilerine tamamen erkeğe teslim ederler ve onlara sonsuz güvenlerini gösterirler. üç film de ülkemiz tv'lerinde defalarca döndürülmüştür ve neredeyse kemal sunal filmleri kadar ilgi çekmiştir. bodyguard'ı başından sonuna kadar izlemeyi hiçbir zaman başaramadım. hatta kevin costner sonunda öldü mü bilmiyorum, ama en azından ikisinin duyguya hitap eden veda sahneleri vardır. ghost'un çömlek, titanic'in elleri açma sahneleri unutulabilir mi! en önemlisi üç filmde de o aptal kadınlar filmin sonunda salya sümük ağlar.

günün birinde bu üç filme tapan birini görürseniz eğer o kişiyi kullanın! evli ise eşini aldatacaktır! bekar ise kolay lokmadır!

6 yorum:

7.oda dedi ki...

benim kıstaslarım da şöyle:
yeni tanıştığım bir erkeğe mutlaka ama mutlaka en sevdiği filmleri sorarım.. (çünkü hepsi sinemadan hoşlandığını söyler, oysa çoğu sinema salonu önlerini buluşma yeri olarak kullanıp, sinemadan gram anlamazlar)
eğer en sevdiği filmler arasında senin bu dediğin aptal kız filmlerini söylüyorsa (amaç tabi karşıdaki kızı tavlamak, titanici seviyorum deyince, karşısındaki kızın "ayyyy ne romatik ve iyi bi çocukkk" diye düşüneceğini sanır) ben oradan hemen uzaklaşır ve o kişiyle bir daha sohbet etmem..

gerisi önemli değil... dedi ki...

benim en sevdiğim filmleri de sorabilirsin :)

Adsız dedi ki...

Gün gelir sizin de romantizm gereksiniminiz baş gösterir.
Bırakın bu isyankar tavırları aşkınıza isyankar olun.
Sayın 7. oda sayın gerisi önemli değil sizin yapacağınız evliliğin temeli ne olacak peki pankçılıkmı olacak?

gerisi önemli değil... dedi ki...

adsız:

şahsen benimki seks temelli olacak..

bossa nova dedi ki...

romantizmden anlaşılan şey bunlarla sınırlı kaldı bir de.
Ben de bodyguard'ı sonuna dek izleyemedim hiçbir zaman. Ama hangi kategoriye sokarsın bilmem de Edward Scissorhands benim yıllardır unutamadığım bir filmdir romantik olaraktan.
E aptallık da izafi bir şey:)

gerisi önemli değil... dedi ki...

dikkatini çektiyse sadece 3 filmle sınırladım. sevdiğim romantik komediler vardır. ama bu üçü bence fecaattir.

tim burton filmlerini severim :) o filmde kadının w. rider olduğunu filmin sonundaki yazılardan anladım :)

modern frankeştayn o film.

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.