heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

11 Aralık 2007 Salı

aşk

aşık olan, hisseden kalp mi yoksa insan mı? yoksa kalp, adrelanine bağlı olarak yüksek miktarda kan mı pompalıyor? heyecan artıyor. aşk heyecan değil mi? o zaman heyecanı duyduğumuz şey adrenalin ve biraz endorfin, yani mutluluk hormonu.

mutluluk hormonun yapayları da var. morfin ve eroin. şimdi karnının açıktığını hissettiğinde midenden ses gelir. acaba midenden neden ses gelir? aç olduğun için mi yoksa vücudun besine ihtiyacı olduğu için mi?

bu durumda aşk, insan mutsuzluğunun bir yansıması olmasın sakın. mutlu olmak için mi aşık oluyorsun? o zaman mutlu olmak için başka şeyler de var. zaten eroin ile aşk arasında bir fark var mı? ikiside bağımlılık değil mi? ikisindende kurtulmak için eninde sonunda çaba göstermiyor musun?

o zaman hepsini sil ve başa dön. acıkan insan mı yoksa karnı mı?

neyse, gerçeği nedir bunun?

aşk, kişilerin üreme iç güdüsü ile orantılı bir durumdur. neslin devamı için seçilen bireyle birlikte olmaktır. başka hiçbir şey değildir. o yüzden; yüzyıllarca düzenli ve dengeli beslenmiş nesiller güzel olur ve birbirlerini bulurlar. genlerini bir sonraki nesle mükemmel şekilde aktarırlar. hayvanlarda bile bu durum görülebilir. dişiler güçlü erkekleri geçer ve türünün en mükemmel şekilde devamını sağlarlar. insanlarla hayvanlar arasıdaki aşkın farkı ise insanların yüzyüze sevişmesidir. eşcinsel aşıklar bile bu duyguyu evlat edinerek kapatmaya çalışıyorlar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.