heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

30 Haziran 2010 Çarşamba

cehalet


(Kırmızı bir gül'ü andıran bu fotoğrafa bir açıklama getiremeyen NASA yetkilileri; Belki bir açıklama yaparlar diye fotoğraftan bir tanede İSLAM alimlerine gönderirler. İSLAM alimleri ise cevap olarak; Rahman suresinin 37-38. ayetlerini gönderirler.

"Gök parçalanıp da, yağ gibi eridiği ve KIRMIZI BİR GÜL'E DÖNÜŞTÜĞÜ ZAMAN Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz ?")

sevgili bloggerlar, işte allah'ın varlığının delili!

yıllar önce, beraber içtiğim sevdiğim bir arkadaşımdan mail gelmişti. peygamberi rüyasında gören bir zat varmış. peygamber, bu mekkeli herife ve yakın bir zamanda ölen herkesin, müslümanlar dahil cehenneme gideceğini söylemiş. o maili yollamak da herkesin boynuna borçmuş. yirmi kişi miydi neydi, işte cehennemden kurtulmak ve hayırlara vesile olmak için gerekli sayı.

neyse, 2-3 yıl sonra kapımda bir mektup buldum. dedim "yine bana hangi kız aşk mektubu yolladı?" bir baktım mektuba, mail ile gelen metnin aynısı. çok güzel bir el yazısı ile yazılmış. kız el yazısı olduğu belli. zavallı kızcağız cehennemden kurtulmak için 20 kişiye o metni yazmış sanırım! yazık lan, valla bak, ama sinirlendim, mail neyse, ama kapıma kadar bu tür pisliklerin gelmesi iğrenç. çöpe attım elbette.

bahsetmeye çalıştığım dini cehalet tam bu noktaya dayanıyor. yani korkuya. sonradan bu metnin 1970'den beri yazıldığını da öğrendim. 1970'den beri o an ölen herkes cehenneme gitmiş. 1970'den beri cenneti hak eden hiç kimse yok! bu insanların bilmedikleri her şeyi tanrıya sormaları yetmezmiş gibi, nasa'nın bilmediğini iddia ettikleri şeyi de(kıçımla gülerim bu iddiaya) kendilerine yontuyorlar.

bu metni yorumlayan kişiler:

"ne oldu muhteşem nasalarına ALLAH adamın işte böyle nutkunu tutar ALLAHA inanmayan kafirlere çok küçük bir örnek ALLAHIM sen bizi affet AMİN"

"f. kardeş cesaretinden dolayı seni tebrik ediyor ve sözlerine candan katılıyrum.onların daha çok nutukları tutacak..Allah bizi doğru yoldan ayırmasın"

bu tür saçmalıklara imza atan ve yollayan ve paylaşan ve altına aptalca yorumda bulunan herkes, isterse odtü mezunu olsun, prof. olsun, geri zekalıdır. üstelik inandıklarını iddia ettikleri tanrılarını bu kadar küçük düşürmeleri ve geri kalan insanları geri zekalı yerine koymaları da cabası.

bunun gelinecek son noktası ise şudur;

"acaba bugün bilim adamları kur'an vasıtasıyla hangi icadı yaptı?"

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bazı şeyler okumakla, üniversite bitirmekle aşılamıyor. aklını kullanmaktan, özgün düşünmekten aciz ve korkak insanlarla dolu dünya. kafalarındaki tanrılar da kendi dar fikirleri ile noksanlıkları olan, insan gibi kaprisleri olan bir varlık oluyor haliyle.

gerisi önemli değil... dedi ki...

insanoğlunun büyük çoğunluğu aptaldır işte vs

aşkın dedi ki...

''Gerçekleşmesini istiyorsanız, bu bir hikaye değildir''

gerisi önemli değil... dedi ki...

ya gerçekleşmesini istemiyorsam!

Nobody dedi ki...

See you in hell bro. :)

Bana böyle mail gönderenleri sildim. Kafam rahat.
Asıl meseleye gelince:
Dinin işe yaradığı tek şey otoritenin devamlılığını sağlamasıdır. Bunu anlamak niye bu kadar zor? Herşeyin bir anlamı olmak zorunda mıdır? Ve anlam bulamadığınız herşeyi de teist söylemlerle açıklamak zorunda mısınız diyesim geliyor bu düşünceyi benimseyen insanlara, ama demiyorum:)

gerisi önemli değil... dedi ki...

lost bitti :)

herşey biter...

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.