heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

8 Nisan 2009 Çarşamba

siz kaç kişisiniz!!!!


şu yunan bağımsızlık gününe yakın zamanda vizyona giren, kahraman yunan erkeğini anlatan filmlere uyuz oluyorum. mesela; erkek hocalarına alanen veren sparta erkeklerini kadın sevdalısı göstermeleri yok mu, tam dayaklık. yahu bu spartalılar evlendiklerinde kadınları erkeğe benzesin diye(alışma süreci) onların saçlarını traş ederler ve erkek kıyafeti giydirirlermiş. heteroseksüel ilişkiye alışmaları için, uzun bir süre, sadece geceleri kadınlarıyla beraber olurlarmış. oysa pers erkekleri barbar, sayısal güçlerine güvenen, korkak, ödlek kişiler! ama o antik yunanlılar kaslı mı kaslı, hatta kıçları bile kas yığını içinde. yani kılıcı falan geçtim, o kaslara kurşun bile girmez! ama hocalarınınki giriyor işte!

herodotos'un abartması olan bu 300 kişilik kahramanlık destanı baştan sakat. o kişilerin sayısı 1000'den aşağı değil. hadi onu da geçtim, perslerin 50.000 kişi olduğu söylenir. ulan hepsi aynı anda tükürse tüm spartalılar boğulurdu!

ama spartalıların da haklarını yememek lazım. kendilerinden sayıca çok güçlü persleri perişan etmişlerdir. spartalılar "düşman kaç kişi" diye sormazlarmış. "nerede" diye sorarlarmış.

ayrıca truva saçmalığı da var tabii. çirkin mi çirkin, kadınların yüzüne bakmadığı akhilleus'u brad pitt'e oynattılar. üstelik akhilleus'un erkek sevgilisini filmde bize kuzeni diye yutturmaya çalıştılar, 10 yıllık savaşı 10 günde bitirdiler. e yuh yani. oysa akhilleus hektor'u hakladıktan sonra onun karısının tüm sülalesinin başından tepe yapmıştı. o filmde neden akhilleus ile amazon kraliçesinin çarpışması gösterilmedi acaba?! pitt'in kadın öldürmekten karizması mı sarsırıldı? üstelik şu "topuğuna sıkarım ulan" mevzu onun yüzünden çıktı galiba! filmde daha da fena olan şey ise güneşin denizden doğması, yani batıdan!

en nihayetinde hadesi boyladı ya, önemli olan o. priamos'un torunları roma'dan gelerek intikamlarını alacaklardır!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.