heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

26 Eylül 2009 Cumartesi

kim bu asil?

medeniyetten nefret eden iki kafadar, kaçışlarını organize edip soluğu abidjan'da alırlar. o andan itibaren nasıl yaşamak istiyorsa öyle davranırlar. gün gelir, vera cruz'a kapağı atarlar. hakan'la bir duble rakıyı paylaşırlar. gün gelir, kendilerini önce istanbul'da, sonra ankara'da bulurlar. birbirlerine destek olan iki kafadarın yolları en sonunda burada ayrılır. orospu çocuğu kinyas, kayra'yı terk etmiştir. bu bölümden sonra kayra'nın tek amacı zihinsel ölüm hedefine varmaktır. kinyas ise kabuğunu kırmış ve normal bir insan olan tolga olmaya çalışmaktadır.

azil, bence kayra'nın, gana'da hayalet bir vaziyette yaşadığı çatı katında başlar. azil, kayra'dır.

kayra ise uzun saçlı, bıyıklı, solingen marka ustura taşıyan, kemeri ile kadın dövmekten ve tecavüzden hoşlanan bir kişidir. kinyas'ın hiçbir zaman ulaşamayacağını sandığı zihinsel ölüm amacına ulaşmıştır. hakan'la tanışırken tam adını da verir; kayra kaya.

hakan günday'ın en etkileyici romanı ise, kayra'nın zihinsel ölüm esnasında kafasından geçenleri anlattığı azil'dir. azil ise biraz kendisidir. piç'deki piçlerden birinin adı hakan'dır, hatta özel yeteneği çok iyi hikayeler anlatabilmesidir. hakan günday biraz piç'tir, ama çoğunlukla azil. azil'de şöyle der;

"tanrı sıkıntıdan patlamıştır, buna da big bang diyoruz."

evrenin varoluşunu bundan daha çarpıcı anlatabilecek bir cümle nah kurulur.

kinyas ise artık çok uzaklardadır. o, asil'in ikiz kardeşidir. mevcut düzeni seçmiştir. oliver twist misali bir yüzü sayesinde kadınları kendine hemen aşık edebilir ve kinyas'ı kolayca öldürebilir. dolayısıyla farklı bir yoldan zihinsel ölümünü gerçekleştirmiş ve tolga kimliğine geri dönmüştür. üstelik bunu yaparken fazla zorlanmamıştır.

sonuçta kinyas, oğuz atay'ın türk edebiyatının en inanılmaz romanı tutunamayanlar'da evli ve çocuklu bir mühendisin, kendisini dağlara taşlara vurmasını eleştirme cüretini kendinde görmüştü. oysa o ne selim ışık olabildi, ne de turgut özben. hatta olric bile olamamıştır. neyse;

"şarkısı yarıda kaldı, aklı da karıda kaldı. sebep olanların gözü kör olsun."

"bat dünya bat!"

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

gerisi önemli değil... dedi ki...

sayfanin-altinda-msn-adresi-var.oradan-ekle:)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.