heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

2 Eylül 2009 Çarşamba

terminator: the sarah connor chronicles

yıl 1997. sarah coonor 35, john ise 16 yaşında. kıyamet gününü ikinci filmde ertelemişler. şimdilik sessiz ve sakin bir hayat sürüyorlar. bu arada sarah'ın bir sevgilisi var. normalde, üçüncü filmde de hatırlanacağı gibi sarah 29.08.1997'den hemen sonra ölmüştü. ama dizide öldürmüyorlar, hala yaşıyor.

neyse işte, sevgilisi ile ilişkilerini noktalama kararı alan sarah başka bir yere taşınır. sevgilisi kendisini neden terk ettiğini anlamadan polise sarah ve john'ın kaybolduğu haberini verir. yapılan bir kaç araştırmadan sonra bu iki kişinin, skynet'i bombalayan ve miles dyson'ı öldüren connor'lar olduğu anlaşılır. haber geleceğe anında olaşır ve cromartie adlı terminator 1997'ye yollanır. çünkü sarah ve john'ın yeni yerleştiği yer biliniyordur. ama gelecekti john connor boş durmaz ve cameron(sanırım james cameron'a bir gönderme) adlı bir t-800 kadın robotu kendisine yardım etmesi için 1997'ye yollar.
ve olaylar başlar. john'ın yeni okuluna cameron da başlar. cromartie'de öğretmen tipinde derse girer. yoklama yapmaya başlar ve john'ın adını okur. john "burda" der demez bacağına sakladığı silahı çıkarır ve ateşlemeye başlarken john kaçar, bir kısım kurşundan da onu cameron kurtarır. akabinde kovalamaca başlar. cameron onu ve sarah'ı bir banka kasasına sokar. john daha önce zaman makinasının parçalarını ayrı ayrı kasalara saklatırmıştır ve cameron bunlardan bir zaman makinası yapar. cromartie içeri girene kadar çoktan 2004'e ışınlanırlar. sarah'ın sevgilisi ve fbi ajanları ikisin de öldüğünü düşünür. cromartie ise sarah'ın elindeki bir silah sayesinde etleri metalden ayrılır ve o da 2004'e gelir. kafasını da kaybetmiştir ama 2004'de bunların hepsini telafi eder. o bir t-800 değildir. biraz daha değişik bir çeşit terminatordür.bu seviyeden sonra connor'lar ve cameron kaçmadan, adlarını değiştirerek yeni bir hayata başlarlar. john hala savaşa hazırlanıyordur. gelecekteki john ise 2004'e sürekli birilerini yollayarak savaş için gerekli tedbirleri almaya başlar. bu arada babası kyle'ı 1982'e yollarken amcasını da 2004'e yollar. derek; sarah, john ve cameron ile yaşamaya başlar. john'ın savaşa hazırlanma süreci devam etmektedir.
bu arada kıyamet 1997'de kopmasa bile süreç işlemeye devam etmektedir. miles dyson'ın yanında staj yapan bir çocuk 2004'de turk adını verdiği satranç oynayan bir bilgisayar programlar. programlayan kişiyi derek öldürür, ama programı kaçırırlar ve cathrine weaver adlı kızıl saçlı bir hatunun eline geçer. bu hatun bir t-1000 model terminatordur. yani civa kadın!
kadın elbette benzediği kişinin yerine geçmiştir. benzediği kişi ise kocası ile bir helikopter kazasında ölmüştür! kızı savannah ise hala sağdır. neyse, weaver programı alır ve en zeki insanların yardımı ile skynet'i geliştirmeye çalışır. bu arada john ve ekibinin başına değişik olmayan bir şeyler gelir. yani dizi uzasın diye bilinen gelişmeler işte. yazmaya bile deymez olaylar. ama cameron'ın, bir robot olmasına rağmen john connor'a aşkı görülebiliyor. belkide gelecekteki john onu öyle programlamış! bu arada gelecekte john, filmlerdeki gibi değil. çok içine kapanık, tek başına çalışıyor ve emirler veriyor. kendisine robotlardan bir bölük kurmuş ve insanlardan çok onlara güveniyor. işte bu cameron'da en yakın mesai arkadaşı!
ve dizinin ikinci sezonunun sonunda gerçek anlaşılır. kadın, yani weaver, yani t-1000, gelecekteki john connor ile antlaşma yapmış ve 2004'e gelerek skynet'e rakip bir düşünebilen program geliştirmiştir. bunun vücudu olarak da daha önce önceki bölümlerde cameron tarafından etkisiz hale getirilen cromartie'yi kullanmaktadır. artık bu programın adı john henry'dir.bu esnada, miles dyson'ın oğlu 3 aydır kayıptır ve başka bir düşünebilen program, john henry'yi ve savannah'ı ve connorgilleri öldürmeye çalışmaktadır. ancak o anda, connor'lar, weaver'ın kendileri için çalıştığından habersizdirler ve en sonunda john henry'den haberleri olur. bunu skynet sanırlar ve weaver ile görüşmek için mekana gelirler. hepsi aynı anda buluştuğunda rakip sistem şirkete saldırır. weaver, connorgilleri t-1000 olduğunu da göstererek kurtarır. sarah tuzağa düştüğünü sanır. ama weaver bunları aceleyle bunları john henry'nin yanına götürür. oysa cameron'ı, john henry'yi yok etsin diye çoktan zemin kata yollamışlardır. connorgiller ve weaver zemin kata indiklerinde cameron'ın çipinin çıkarıldığını ve john henry'nin kaybolduğu görürler. weaver onlara john henry'nin geleceğe gittiğini söyler. zaman makinası hala çalışmaktadır ve john connor'ı geleceğe davet eder. sarah gelmek istemez.john connor gözlerini açtığında artık 2027'de savaş zamanındadır. insanların geldiğini görünce weaver civa formunu alır ve kaybolur. john tek başına kalır. o esnada derek reese, yani amcası görülür(derek 2004'te öldürülmüştür). derek'in arkasından ise bir lider gibi hareket eden kyle reese görülür. hiç kimse john connor diye birini tanımamaktadır.
terminator: the sarah connor chronicles ikinci sezon böylece biter. dizinin en müthiş yerinde de reytingler yüzünden sonlandırıldığı açıklanır. dizi bitmiştir. geçmiş olsun!

şimdi beim anladığım geleceğe geçelim. john connor 2004'te geleceğe gider. yani 2011'de kopacak kıyametten çok sonraya. doğal olarak saldırı çok etkili olmalıydı. ama bence sarah burada başka bir yola saptı ve henüz daha küçük yaşta bir çocuk olan kyle'ı ve derek'i john gibi yetiştirmeye başladı. yani onları yaklaşan savaş öncesi iyice yetiştirdi ve vadesi gelince kanserden öldü!

gelecek john'ın weaver ile gitmesi yüzünden tamamen değişmiştir. john connor'ın savaşın kaderini kesin bir şekilde değiştirmek için geçmişte ürettiği düşünebilen program ise(john henry) de geleceğe gitti. ama onun gittiği gelecek, connor'dan önce geleceğe gittiği için connor'lı olan gelecektir. oysa weaver ve connor'ın gittiği gelecekte connor yok. bence john henry zaman içinde kayboldu, bir daha bulunamayacak(ahahah, saçma oldu, ama zaman-mekan vs zor işler!) bu süreç içinde elbette savannah'da büyüdü. john henry ile sohbetleri hoş ve doyumsuzdu. belkide john henry, savannahlı bir geleceğe gitti. artık savaşın komutanı savannah!

peki john henry'nin "kardeşim" dediği programı üreten kim? sanırım miles dyson'ın oğlu. büyük ihtimal connorgillerden intikam almak için, babasından kalan notları bularak programı işler hale getirdi.

umarım diziyi tekrar yayına sokarlar. bu şekilde kalması büyük haksızlık. lost'tan sonra izlenebilecek tek dizinin reyting gibi bir nedenle ortadan kaldırılması saçma olur. çünkü dizinin konusu t-3 ve cristian bale'e rağmen t-4'ten daha iyi ve güzel.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.