heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

20 Nisan 2009 Pazartesi

güneşi ben gördüm, sakın siz görmeyin


eski arabeskçi yeni sinemacı mahsun un güneşini göreyim dedim. görmez olaydım, gitmez olaydım, ne boktan bir filmdi o öyle. adam hala daha arabeskçi, hala daha ajitasyon üstüne ajitasyon, sürekli bir acındırma hali, film, hikaye namına hiçbir şey yok, üstelik film iğrenç. yarısında çıkacaktım, belki hikaye düzelir dedim, ama yok, inadına berbat bir şekilde devam etti ve bitti.

- bir defa mahsun ve demet evgar çok zorlama bir türkçe konuşuyor. yani bir kürt öyle türkçe konuşmaz. biliyorum, o yüzden yazıyorum. hele öyle homur homur hiç konuşmaz. üstelik bu kişilerin hepsi köylerinde bile türkçe konuşuyor, kendi aralarında bile. kürtçe konuştur işte kardeşim, hala günah veya yasak değil.

- hiçbir yüzbaşı köylü ile öyle şekilde samimi olmaz, olamaz. samimi olursa hakkında istihbarat toplanacağını ve bu bilginin dağa gideceğini bilir.

- ah yavrum ya, her istanbul a göç eden keşke senin oturmaya başladığın semtte yaşasa, ama nerdeee.

- öyle bir türkiye-norveç karşılaştırması yapılmışki ben en sonunda pes dedim. hele o topal çocuğa takma bacak taktılar ve çocuklar dizlerini kırarak koştu ya, ben içimden "run forest run" dedim. az kalsın o protez düşecek ve birden bire bir bacak uzayacaktı.

- duygusal olacağım diye, milleti ağlatacağım diye müthiş boş duygusallık barındıran sahneler ile film boktan hale getirilmiş. insan arabeskçi dahi olsa bu kadar olmaz. kendimi ferdi tayfur filmlerini izlerken yakaladım. yani bahtsızlığın bu kadarına pes doğrusu. bir tek kutup ayısını görmedik. az kalsın o da görünüp mahsun a bir şeyler yapacaktı. o derece bahtsız bir aileydi.

- ülkemizin travesti sorununa da değinerek ne kadar büyük bir sinemacı olduğunu cümle aleme göstermiştir. meğer sonradan ibne olunmaz, ibne doğulurmuş.

- norveç in fyordları, gel hele gülüm gel hele, sallanır bacakları, aman tanrım ne güzelmiş. bir anda otostopçunun galaksi rehberini okurken buldum kendimi. hani fyordlar boyanıyordu ya, işte o anda, halay çekesim geldi, "lülülülü" diye bağırarak hemde.

- ülkemizin balıkçılık sorununa kamil sönmez üzerinden değinmeleri süper olmuş. karadenizli balıkçılar acaba elleri çatlamasın diye ne kullanıyor.

- ülkemizin çocuk yurdu sorununa da değinilmiştir. hemen bir sarışın müdire hanım bulunmuş ve devlet ana da yurda, dosta, düşmana, kktc ve dış temsilciliklere de gösterilmiştir. derya baykal ın bacakları gözüme çok ince geldi. süperdi hatta. ama gövde 50 yaşındaki çınar gibi kalın. ülkemizin kilo verememe problemi çok büyük çok.

- anladımki hiç kimse, hiç kimse sen değil mahsun. alem buysa kral sensin, yeni yılmaz güney'sin! ama saçlarını kısa kestirme. çünkü benim gibi silindir kafalı olduğun belli oluyor. hiç yakışmıyor hiç!

- ülkemizde kaliteli pezevenk sorunu var. bunu da mahsun sayesinde fark ettim. böyle bilgili, kültürlü, entelektüel pezevenkler yetiştirmemiz lazım.

2 yorum:

karadut dedi ki...

abi süper yazmışsın! tebrik ederim :D

gerisi önemli değil... dedi ki...

saolasın ;)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.