heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

26 Nisan 2012 Perşembe

depresyon

şüpheniz olmasın, chuck palahniuk, tyler durden karakterini bornoz giysin diye yaratmıştır. sanırım o ahşap evin içinde bulmuştur bornozu ve nerden baksan yirmi yıldır yıkanmamıştır. tyler durden, jack'in depresif halidir.


coen biraderler ise lebowski'yi ot içsin ve halısını sevsin diye oluşturmuştur. bornoz fazladan karizmatik yapmaz ahbabı, o zaten yeterince karizmatiktir.


nuri alço ağbimiz kapıyı açtığında emrah farkında değildir, ama annesi odaların birinde ağlamaktadır. alço sarı saçlarına uygun olsun diye bu 80'lerden kalma çartlak rengi seçmiş. önünü de kapıyor hamşo, lan baba yarısı değil misin, aç emrah da görsün. sizi gidi brokeback kovboyları sizi! ve evet, esasında nuri alço'nun bornozu, emrah'ın depresyona girme nedenidir.


ve aklınızda bulunsun. depresyon hırkası bir kurt cobain icadıdır. kendisi bu hırka ile rock stardan daha çok, ana kuzusuna benzemektedir.


mecnun çınar'ın depresyon hırkası da hiç fena değildir hani. bir yerde satıldığını görsem alacağım. güzel gitmiş. evin içinde giyerim, uyurken bile çıkarmam..


nuri bilge ceylan hırkası ise resmen saçmalıktır. inşaatta sıvacılara harç taşıyan gözlüklü amelelere benzemiş.


john malkovich'in depresyon robdöşabrı. haklısınız, çok iyi durmuş. film boyuncu bu giysiyi hiç üzerinden çıkarmaz. burn after reading de bir coen biraderler yapıtı. hoş filmdi.


eleman hiper/mega zengin olunca robu bir başka oluyor be ya. bruce wayne dallamasını hiç sevmem. ama sabahlığı süper! çocuklukta girilen depresyon böyle yapıyor zengin çocuğunu..


işte hulusi kentmen robdöşambrı. zenginlik simgesi, sınıf atlama aracı. depresyonla alakası bile yok. bire bir mutluluk kaynağı. bir süre sonra nuri alço'nun üstünde iş elbisesine dönüşecektir. öyle ki, her türk bir gün robdöşambr giyme hayali ile büyür.

2 yorum:

La Loba dedi ki...

O depresyon hırkalarından bende de var ama benimkinin hikayesi biraz farklı. Annemin nişan bohçasındaki hediyelerden biriymiş. Bundan tam 37 yıl önce alınmış Karaca marka, merserize bir hırka. Annem vaktinde Beyoğlu'nda salınırken giyermiş tabi şimdiki gibi ağzı burnu bir yere kaymamış haliyle. Ancak zaman içerisinde dolabın bir köşesinde kalmış. Ben de ikinci el kıyafetlere meraklı olduğum için üniversite yıllarında bulmuştum dolapta. Çok giyilmediğinden ve eski zaman ürünü olması itibariyle kaliteli olmasından yıpranmamış. Yaklaşık 4 yıl boyunca bahar aylarında şıkır şıkır giydim okulda. E haliyle zamanın kireçli sularına ve deterjanlarına çok fazla dayanamadı ve ağzı burnu kaydı. Bir de iki yıl kadar baza altında kalınca sandık lekesi olmuş resmen. Evlendikten sonra evde pijama üstüne giymeye başladım. Bazen o kadar üşeniyorum ki gece uyurken bile üzerimde kalıyor. Yakında tenim gibi olacak diye korkuyorum. İşte böyle gereksiz ve uzun bir yorum yazısına malzeme bile oldu.

gerisi önemli değil... dedi ki...

demek ki depresyon hırkaları yıkanmamalı :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.