heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

9 Haziran 2009 Salı

güneşin batıdan doğması

eski metinlerde anlatıldığına göre bir gün boyunca güneşin doğmadığı bir zaman vardır. mesela inkalar böyle bir olayı kayıt altına almışlardır. o gece güneş doğmak bilmemiştir. çok büyük bir korku duyarlar.

aynı şekilde dünyanın tam tersi yönde ise, tevratda kayıt altına alınan, bir gün boyunca güneşin batmadığı günden bahsedilir. ilginç, doğuda güneş batmıyor, batıda ise güneş doğmuyor. bu olayın sebebi elbette bilinmiyor. ama iki toplum da böyle bir olayı kayıt altına aldığına göre, bu ilginç gün yaşanmış olabilir.

başka yerlere bakarsak eğer, bu şekilde dünyanın dönüş hızının yavaşladığına dair bir kanıt olabilecek bir bilgi ortada yok. ama mesela mö 1650 lerde mısır da 1 hafta süren karanlık zaman diliminden bahsedilir. gerçi onun nedeni büyük ihtimal minos uygarlığını yok eden, o çok büyük yanardağ patlamasıdır. kül ve duman o kadar fazladır ki tüm doğu akdenizi kaplar. insanlar güneşi görmez olur, ekinler kurur, hayvanlar ölür. belkide musa nın bahsettiği, gökten kurbağa yağan, çekirgelerin istila ettiği, suların kan olduğu, mısır ın tüm ilk doğan erkek çocukların birden bire öldüğü gün olsa gerek. zavallı masum mısırlılar...

bu ilk doğan erkek çocuğun ölümü hadisesi de ilginç aslında. şimdiki lübnan ve suriye de ilk doğan tüm erkek çocuklar tanrı el'e kurban edilirmiş. kurban edilen yerin adı ge hinnom. yani cehennem. göz yaşı vadisi demek. yahudilerin cehennemi burası sanması doğal aslında. işin ilginci ibrahim in neden ishak ı(islam a göre ismail derler ama ne kur an da, ne hadiste olay ismail in üstüne kalmamıştır. sonradan ishak, ismailleşmiştir) kurban etmek istediğini veya hangi tanrının bu kurban olayını istediği belli.

konu nereye geldi, neyse, bence asıl ilginç olacak olan olay güneşin doğudan batıp, batıdan doğması söylencesi. yani dönüşünün ters hale gelmesi. güneş sisteminde harbiden böyle dönüşü ters olan bir gezegen var. biz ona venüs diyoruz. venüs bildiğiniz gibi kadındır. iştar, inanna, astarte, anat, afrodit ve en sonunda lucifer ile anılan gezegen. evet, lucifer adlı şeytan erkek değil, kadındır. incil de, yuhanna nın kitabında bahsi geçen büyük fahişedir. yani rengi mor ve kırmızı olan büyük babil fahişesidir. bu fahişe, bildiğiniz gibi sümer'de hem savaşın, hem fahişelerin tanrıçasıdır. tevrat'da tanrı bu kişi ile evlendiğini, çocukları olduğunu, ama tanrıçanın bunları diri diri yediği yazılır. tevratın tanrısı ona çok sinirlenmiştir. işin ilginci kur an da bile vardır bu kişi. harut ile marut un hikayesinde geçer.

venüs'ün şimdiki konumunda olmadığı, şimdiki astreoid kuşağında olan konumunu bir büyük çarpışma neticesinde kaybettiğini söyleyenler var. çarpışma neticesinde dağılan parçalarından bir kısmı astreoid kuşağını oluşturmuş. kalan büyük kısım ise yalpalaya yalpalaya dünyayı da geçerek şimdiki konumuna geldiği ve dönüşünün değiştiğini söylüyorlar. evet, tüm gezegenler kendi çevrelerinde sağdan sola dönerken venüs, soldan sağa döner. yani tam tersi. dünyada böyle bir şey olması durumunda herhalde sadece bir defa o güne şahit olabiliriz. çünkü böyle bir çarpmada tüm dünya venüse döner. sürekli volkanların patladığı, bu yüzden atmosferinin kalınlaştı, okyanusların buharlaştığı, sıcaklığın kaybolmayıp binlerce dereceye ulaştığı bir gezegen olur dünya. üstelik hiçbir yaşam belirtisi de kalmaz gezegenimizde.

ve son soru. harbiden böyle bir şey olabilir mi? yaklaşık 5-6 sene önce dünya ile ay arasından çok büyük meteor kayıp gitti. üstelik o meteor filmlerdeki gibi yıllar önce değil, son anda farkedildi. ya dünyaya çarpsaydı! işte kıyamet o zaman kopardı!!!

7 yorum:

alt + 168 dedi ki...

ağzım açık okudum. ama bence inanırsak ama gerçekten inanırsak yapamayacağımız şey yok lskhglsaga

gerekirse döner de diyebiliriz...

gerisi önemli değil... dedi ki...

içinde şüphe olmadan inanırsan eğer, yapamayacağın şey yok. ol de olsun, öl de ölsün. tanrı da aynı taktiği uyguluyor. o aslında olayı aşmış biri...

aşkın dedi ki...

Bir yerde tüm gün güneş yokken başka yerde tüm gün olması mantıklı aslında.Şu anda burda gecenin körü, başka yerde gündüzün ortası olmasıyla aynı mekanizma.
Son günlerde araştırdığım bir mevzuydu peygamberler, hoş bir tesadüf olmuş.Yeminlen diyorum, bu karşılaştığım kaçıncı benzerliktir önceki dinlerle bize anlatılan peygamber hikayelerinin arasındaki.
Fena kekliyorlar.Şimdi gel bunu hacı emmiye anlat.Kafama kolonya şişesi fırlatır.Gündelik hayat farklı işliyor.Tekliflere açığım.

gerisi önemli değil... dedi ki...

aslında adem den başlayarak hepsi ortadoğu mitlerinde var. kanunlara kadar hemde hepsi.

kur an da olan ve tevrat da olmayan hikayeler ise yahudilerin tevrata koymadıkları hikayeleri.

leyla ile mecnun dan başlayarak tüm dünyada bilinen her aşk hikayesi inanna ile dumuzi nin aşk hikayesinin değiştirilmiş şekli. ama aynısı.

nymphetamine dedi ki...

neeaa lucifer kadınmıı?! büyük hayal kırıklığı yaşarım bu konuda ısrar edip kanıtlarla desteklersen:(

gerisi önemli değil... dedi ki...

öyle, hristiyanlıkla beraber erkekleştirilmiş. sanırım isa nın karşısına kadın bir rakip koymayı koskoca isa ya yedirememişler.

Adsız dedi ki...

bizimfizik.blogspot.com a bakınız orada kısa bir bilgi var

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.