heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

12 Ağustos 2009 Çarşamba

zecharia sitchin

yahudi teolog, antik diller uzmanı ve yazar. tevratı, sümer, akkad ve babil tabletlerini inceler. daha önce von daniken'in sürüncemede bıraktığı bir çok konuyu aydınlığa kavuşturan, yazdığı kitaplarda bunu ayrıntılarıyla açıklayan bir kişidir. tevrat'ın eski mitlerden esinlendiğini kabul eder. zaten amacı tevrat'ın mantıksız yanlarını belirli bir mantığa mantığa oturtmaktır.

yazdığı kitaplarda insan neslinin marduk adlı, güneş etrafından dönüşünü 3600 yılda tamamlayan bir gezegende yaşayanlar tarafından başlatıldığını savunur. mitolojiden bildiğimiz tüm tanrıların aslında bu marduklular olduğunu ispatlamaya çalışır. dikkatlice okunursa ve yazdıklarının önemli olduğunu hemen farkedersiniz. tabii bunları kafasından sallamamıştır. onbinlerce tablet okumuştur.

ama bu marduktan gelen tanrıların da bir tanrısı olduğunu söyler. bu tanrı yahudilerin tanrısıdır! işin ilginci tarif ettiği tanrı, islamın tanrısına çok benzer.

burak eldem'in 2012 mardukla randevu kitabına ilham kaynağı olmuştur.

von daniken, aynı konuyu işleyen saçma kitaplarını ondan önce çıkarınca uzun süre hayata küser. ama yazdıkları daniken'in yazdıklarından çok daha ayrıntılı ve bilimsel temele dayanır. insan neslinin uzaylılara dayanması kısmını hariç tutarsam eğer söylediklerinde haklılık payı da olabilir.



aslında burak eldem'in kitabını okumak daha mantıklıdır. çünkü engin ardıç'ın da dediği gibi; burak eldem bu konuyu oldukça sağlam temellere dayandırmış ve insan neslinin uzaylılardan gelmesi gibi bir düşünceden kurtarmıştır. ayrıca tevrat'ın doğruluğunu ispatlamaya da girişmediği için keyifle okunabilecek bir kitap yazmıştır.

kitaplarını ruh ve madde yayınları basıyor. basılan kitapları şunlar; 12. gezegen; gökyüzüne merdiven; kozmik tohum; tanrıların ve insanların savaşları; kayıp diyarlar; zaman başlarken; kozmik şifre; ilahi karşılaşmalar, melekler, vizyonlar ve elçiler; enki'nin kayıt kitabı; dünya tarihçesi.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.