heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

31 Ağustos 2009 Pazartesi

terminator 3: rise of the machines

artık 2002 yılına gelinmiştir. james cameron filmi yönetmeyi bırakmış ve jonathan mostow koltuğa oturmuştur. film 2003 yapımı.

konusundan bahsedersem eğer; sarah connor ölmüştür. john ise annesinin ölümünden sonra motosikletine atlayıp dağ bayır gezmekte ve sürekli ismini değiştirip geçimi bir şekilde sağlamaktadır. sarah kanserden ölmüştür. ama doktorların ona kısa bir süre ömür biçmesine rağmen kıyametin kopmadığını görmek için uzun süre yaşamış ve 29 ağustos 1997'den hemen sonra ölmüştür. ama yinede inanmamış olacak, arkasında bir sürü tedarik bırakmıştır!

ama süreç yokedilememiş, sadece ertelenmiştir. skynet geçmişe terminatrix'i yollar. yani t-x'i. t-x, t-1000'in üst versiyonu. metal zırha sahip ve üstü civa kaplı. yine istediği şekle girebiliyor. bu sefer gelecekten silah da getirmiş. oynayan hatunda kristanna loken harbi hoş bir hatun. çok soğuk ve çok esmer görünüşlü bir sarışın!

t-x'in görevi connor'ın subaylarını öldürmektir. yakalayabilirse connor'ı da öldürecektir. connor'ın subaylarından biriside onun gelecekteki eşi, çocuklarının anası olan kate brewster'dır. gelecekteki connor'ın karısı kate, kocasını öldüren t 800'ü yeniden programlandırır ve geçmişe, kendisini koruması için yollar. tabi t-x'de onu öldürmek için var gücüyle çabalar, hatta john connor'a bile ulaşır. işte bildik terminator kovalamaca sahnelerinden biri daha gerçekleşir ve başarılı olamaz.john gelecekte t 800 tarafından öldürülmüştür. çünkü o modele karşı duygusal bir yakınlığı vardır ve skynet bunu kullanarak onu öldürür. ama john'ı öldürerek sorunlar bitmez. çünkü liderliğe bu seferde john'ın çocukları geçmiştir.
serinin bu filminde sarah yoktur. çünkü kendisi oynamak istememiş. filmin konusu aslında çok vasat. kıyamet tarihi engellenemiyor. john'ı oynayan çocuk vasat bir oyuncu. filmin bir sahnesinde gelecekte makinalarla savaşırken gösteriliyor ve herif resmen şebeğe benziyor. üstelik arnold'dan eser kalmamış, çok ihtiyarlamış, karın yağları sarkım sarkım sarkıyor! öyle terminator mü olur lan! ama herife helal olsun, bu filmi california valisi iken çekmiştir. neyse, filme döneyim, skynet üretilmiştir. yani düşünebilen, kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçebilen yapay zeka. sadece tüm sistemleri, yani amerikan silahlı kuvvetlerinin tüm sistemlerine bağlanmamıştır. skynet planını yapar ve bir virüs geliştirir. bu virüs tüm nete yayılır ve kontrol edilemez hale gelir. kaynağı da insanlar tarafından bulunamadığı için skynet devreye sokulur ve tüm sistemleri kontrol altına alır. t-x de o anda devreye girer ve skynet'te çalışanları, connor'ın gelecekteki karısının subay babası olan robert brewster da olmak üzere öldürür. yeni geliştirilmiş her türlü makinayı kontrol altına alır. hepsi insanlığa karşı savaşmaya başlar. füzeler rusya'ya gönderilir. rusya'nın karşılık vermesi gecikmez. connor ile kate, robert brewster'ın yardımı ve t-800'ün katkılarıyla bir nükleer sığınağa saklanırar. t-x'den son anda kaçmışlardır ve kıyamet çoktan kopmuştur.böylece klasik seri diyebileceğimiz, john connor'ın yetiştirilmesi ve savaşa kadar olan devrenin hikayesi 20 yılda anlatılmış oluyor. john connor doğmuştur, ismini söylemekten kaçınmayacağı zamanlar gelmiştir. bir lider olarak kendini son filmin son sahnesinde göstermiştir. o artık tüm insanların, uğruna canlarını verebilecekleri bir lider, insanlığın son umudu olan mesih olmuştur.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.