heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

31 Ağustos 2009 Pazartesi

terminator 2: judgment day



serinin ikinci film de james cameron imzalı. 1991 yapımı. yaşı yetenler koparılan yaygarayı hatırlar. teknolojisi büyük olay olmuştu. çünkü t 800'ün yanına bir de t 1000 koymuşlardı. t 1000 öyle mekanik bir robot değil. bildiğin civa!

neyse, konumuza geçelim. sarah connor'ı ilk filmin sonunda meksika'ya giderken bırakmıştık. sarah buralarda yememiş içmemiş ve sürekli çalışmştır. orta amerika'nın balta girmemiş ormanlarında, tüm saldırı ve savunma stratejilerini oğluna öğretmek için, onu geleceğe hazırlamak için, sevgilisi yaptığı eski askerlerden her şeyi öğrenir. oldukça iyi bir savaşçı olmuştur. kasları çok sıkıdır(filme hazırlanırken israilli bir komandodan ders almış). kyle'ın kendisine söylediği kıyamet günü yaklaştıkça(29 ağustos 1997) delirmeye başlar ve olayı engellemek için her tarafı bombalar. en sonunda yakalanır ve akıl hastanesine kapatılır. sarah, kayıtlara yeniden düşer ve skynet, yani makinaları kontrol eden, düşünebilen bilgisayar geleceğe t 1000'i, yani civa adamı yollar. yeni makinanın en büyük özelliği civadan imal edildiği için dokunabildiği her şeyin şekline girebilmesi, ama ateşli silah olamamasıdır.

tabii gelecekteki john boş durmaz ve 1981'de, kendisi daha doğmadan kendisini yok etmeye çalışan t 800 model bir makinayı ele geçirir ve onu yeniden programlayarak geçmişe yollar. yani arnold'u. ama iki robot arasında, t 1000 lehine bariz bir üstünlük farkı vardır.
filmde john büyümüş ve 10 yaşına gelmiştir. annesinin elinden alınmış ve koruyucu bir aileye verilmiştir. zamanını bankamatik şifrelerini kırarak geçirmekte ve bu sayede bilgisayar oyunlarına para yatırmaktadır. o da annesinin deli olduğunu düşünmektedir. ta ki t 800 onu korumaya başlayıncaya kadar! t 800 onu alıp daha güvenli bir yere, meksika'ya götürecektir. ama annesini çok seven john, sarah'ı kurtarmaya karar verir. akabinde zevkli bir kovalamaca başlar.

önce sarah kurtarılır, daha sonra kıyamet gününe neden olacak olan kişinin evi basılır. t 800 kolunu keser ve metal iskeletini gösterir. adam ikna olur, skynet'e giderler. 10 yıln önceki t 800'ün çipleri ve kol parçası ele geçirilir. t 1000 olaya dahil olur, azot tanklarının arasında kalır, donar, çözülür, takibine devam eder ve en sonunda,
winchester tüfeğinin yardımı ile(ohalık bir silah) içi erimiş metal dolu bir kazana yollanır. kendisini son yok eden ise t 800'dür. çünkü kanıt kalmamalıdır.

filmin sonunda kıyamet günü engellenmiştir. john, hayatı boyunca sahip olabileceği tek babayı kaybetmiştir. t 800'ün öğrenmeye çok hevesli bir robot olduğu ortaya çıkar. daha bir insancıl olmuştur! insanları öldürmeden etkisiz hale getirir. ama arnold 10 yıl öncesinin arnold'ı değildir! yaşlanmıştır. oynamak için bir özel uçak ile milyonlarca doları para almıştır.

bu iki film sonucunda benim aklıma gelen şu oldu: skynet, t 800'ü 1981'e sarah connor'ı öldürsün diye göndermedi, yok edilsin ve kıyamet günü süreci başlasın diye gönderdi. çünkü süreci başlatan o robottu. onun çipi ve iskelet sisteminden yola çıkılarak düşünebilen bilgisayar ve makinalar tasarlanabildi.

filmle ilgili notlara geçersem eğer;

filmde linda hamilton'in ikizi leslie hamilton da oynamıştır. malum, t 1000 dokunabildiği herkesin şekline girebilir. ikili karşılıklı oynamış. t 1000'in 2-3 dakikalık özel efeleri için aylarca uğraşmışlar ve milyonlarca dolar para harcamışlar. şimdi bir kaç saatlik bir iştir sanırım. hatırlıyorumda, oyunu büyük olay olmuştu. elbette bu filmin yan etkileri de var. reha muhtar terminator theme'i yıllarca şov haberde kullanmış ve bir çok kişinin korkulu rüyası olmuştur. şov haber zamanı gelince, o müzik sayesinde göbekli ve şempazeye benzeyen terminator geliyor olduğunu anlıyorduk!!! guns n roses'ın enfes bir parçası you could be mine'nı unutmamak gerekiyor. şu 29 ağustos tarihi ise ilk atom bombası deneyinin yapıldığı tarihtir. iki filmde de gözlük ve kıyafet seçimleri önemlidir! gözlüklere dikkat ederseniz dönemin modalarını da takip etmiş olursunuz. ilk fimdeki gözlüğü, şimdi üstüne para verseler takmam. zaten 80'lerin modası bir boka benzemiyor. çok zevksiz insanlarmış.
ikinci filmden sonra seri ikiye ayrılır. terminator 3: rise of the machines ve terminator salvation ile film devam eder. 2 yıl önce sarah conner'ı 1997'de öldürmeyip, john ve cameron adlı bir t 800 model ile geleceğe yolladılar. terminator: the sarah connor chronicles ile dizi haline getirdiler. 3 ve 4 ile dizinin temeli olarak bir ve ikinci film gösterildiğinden olayı burada keseyim. diğerlerini sonra yazarım...
(bu kişi judgment day'de gösterilen, savaşan john connor. büyümüş hali ile gösterilen ilk john connor bu. yani t 800'ü kendi çocukluğunu koruması için yollayan kişi. yüzündeki çizgilerin sırrı salvation'da açığa çıkıyor. yani bu sahne salvation'un da ilerisindeki bir an.)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.