heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

12 Nisan 2010 Pazartesi

ayrıntıladım - 10


agop martanyan dilaçar, mustafa kemal'in "öz" soyadını almak istemesine rağmen necmettin arıkan ile beraber ona atatürk soyadını veren kişidir.

askerlik ilginçtir. sadece askere ceza verilmez, kıbrıs'ta bomba atmayan uçağa, tanka, askeri tetanozdan öldüren karavanaya, düşman karşısında tutukluk yapan g3'e, yani işini yapmayan her şeye ceza verilir. utanmaları için de tüm askerin göreceği yerlere bunlar koyulur.

salem, cadı avlanan meşhur şehirdir. cadı adayı suya atıldığında boğulursa cadı olmadığı anlaşılırmış. ama boğulmayıp büyük bir direnç gösterip yaşamaya devam edrse cadı olduğu anlaşıp yakılırmış. kural şu, masum kişi bizim tarafımızdan öldürülse bile iyi biriyse tanrı onu cennetine alır. o yüzden öldürün gitsin.
romantik filmi ciddi bir tavırla çekildiyse film saçmalıktır. yok eğer yeşilçam eleştirisi ise mükemmeldir. filmi seyrederken gözleriniz dolmuyor, ama yer yer feci gülersiniz. oha falan olacaksınız! "yuh" diyeceksiniz. dünyayı kurtaran adam'dan sonra evrenin en absürd ikinci filmini izleyeceksiniz. misal, lafa bak; "sana tecavüz edecek kadar iğrençleşemem, ama seni öldüreceğim." "çekimi ve kurgusu 7 yıl süren bir film ne kadar kötü olabilir" diye düşünüyorsanız kesinlikle izleyin. eğleneceksiniz, size garanti veririm.

birinci savaşta alman pilotları gerek çanakkale'de, gerekse suriye ve ırak cephelerinde keşif ve saldırı uçuşları yapmışlardır. hatta yüzbaşı selahattin'in romanı'nda bundan bahseder. 5 düşman uçağı düşürdüklerinde tezkere alıyorlarmış.

arnavutlar hristiyan-müslüman arnavut ayrımı yapmaksızın birbirleriyle gayet iyi geçinirlermiş. hatta aynı millet-farklı din/mezhep ayrılığı olmasına rağmen bir arada yaşayabilen nadir milletlerdenmiş. sırp ve hırvatlar aynı millet ve hatta aynı dili konuştukları halde ortodosk-katolik ayrımı yüzünden birbirlerini hiç sevmezler. neyse, arnavutlar balkan savaşlarından sonra bağımsızlarını kazanmışlar. ancak sırp tehdidi yüzünden uzun süre gecelerini siperlerde geçirmişlerdir. türk tarihi açısından iki ilginç arnavut vardır. birincisi milli şair mehmet akif ersoy, diğeri ise damat ferit.


etçi tavukçulukta tüm erkek civcivler imha edilir. sadece dişiler beslenir. yumurta tavukçuluğunda da artık horoza ihtiyaç kalmadığı için yakın bir gelecekte horoz falan kalmayacak. sadece döğüşlerde ve ticari döllemelerde göreceğiz.

sudetenland, birinci dünya savaşının bitiminde çizilen salakça sınırlar neticesinde çekostovakya'ya kalan bölgedir. almanya - avusturya birleşmesi ve sudetenland'ın almanya'ya ilhakı hitler'i çok cesaretlendirmiştir. bu cesaret ile polonya'ya kalan eski alman bölgelerini ve danzig koridorunu ele geçirmek isteyen hitler polonya'ya girmiştir. ingiliz ve fransızların savaş ilan etmesine rağmen asıl savaş almanların fransa'ya girmesi ile başlar. yani hitler fransa'ya girmese büyük ihtimal danzig koridoru da almanlarda kalırdı.

thom yorke'un babası eski bir boksör olduğundan küçük yaşlarda bu spora merak salmış ve hiç bir başarı sergileyemeden müziğe dönüş yapmış. ama sıkı bir boksörmüş. yani korumaya ihtiyaç duymamaktadır. aynı zamanda normalde siyah saçlıdır. ama saçlarını sarıya boyatır. şarlatan işte nolcak! ve inanmazsınız ama sadece erkeklerde dolu bir okulda okuduğundan kızlarla uzun süre iletişim kuramamış. creep'i ise öylesine yazdığını söylemiştir. eğer creep'i dinlediyseniz öylesine yazdığı şarkı bile enfes olduğunu anlarsınız. büyük insandır vesselam. aynı zamanda uyuşturucu kullanmaz.

fethederken ölürsen cennete, işgal ederken ölürsen cehenneme gidersin.

sümerlere göre büyük tanrı anu, isyan eden anunnakilere köle olsun diye lulu amelu(insan)'yu yaratmıştır. ancak lulu amelu kadınları çok güzel olup anunnakilerle çiftleşince tanrı anu'nun oğlu enlil olaya kızmış ve hepsini yok etmek için tufanı ortaya çıkarmıştır.

osmanlı donanmasının gemileri 3 defa tamamen yakılmıştır. navarin'de, inebahtı'da ve sinop'ta. bir seferinde de kaptanı gemileri alıp mısır'a, mehmet ali paşa'ya kaçmıştır.

bir defasında yolda yürüken kafama sütyen düştü. hemde şöyle iri mi irilerinden. "kafam acaba içine sığacak mı?" diye yolun ortasında kafamı soktum ve sığdı. yukarıya baktım, ama asılı çamaşır yoktu. balkondan beni çağırırlar umuduyla bir süre bekledim, ama nafile!

bir keresinde bir kadına "yavrum festival gibisin, katılmak istiyorum" dedim. "sen (sallıyorum) ahmet'in ağabeyi değil misin?" diye cevap verdi bana. "ahmet'i nerden tanıyorsun?" diye soruncada, "ben onunla çıkıyorum abiciğim" dedi! yerin dibine geçtim blog! sonra olayı kardeşime anlatınca oturup güldük.

deniz akkaya, gülünce tüm boyun yağları belli olan hanım kızımızdır.

bankalar eskiden "dolarınıza, markınıza, tl'nize şu kadar faiz veriyoruz" diye reklam yaparlardı. şimdi ise "şu kadar faize kredi veriyoruz, en büyük biziz" diye reklam veriyorlar. aradaki değişim ise ürkütücü. faiz vermek için yarışanlar, faiz almak için yarışır oldu. tefeciliğin 'resmi adı' banka oldu lan.

bir ara travestiler opel tigra'nın sarı rengini kullanıyorlardı. sarı tigra gördüğünüz an müşteri memnuniyetine doğru giden bir araç olduğu anlayabiliyordunuz. sonra 206'ların sarı rengi aynı işlemi görüyormuş. acaba şimdi travesti arabası hangi model oldu?

en sonunda öğrendim ki erkeği seksi yapan unsurlar poposu, kalın dudakları, elleriymiş.

roma piskoposluğu bildiğimiz papalıktır. ortodokslar papalığa roma piskoposluğu der. papa ya da roma piskoposu.

osmanlı ordusundaki başıbozuk askerler, imparatorluğun çeşitli yerlerinden toplanan delilerin, elleriyle taş kırarak eğitilmeleriyle savaşa yollanıyormuş. düşman üstüne ilk olarak bu askerler gönderilirmiş ve ellerinde kılıç olmadan meşhur osmanlı tokadı ile düşmana ilk korkuyu, heyecanı ve yenilgiyi tattırırlarmış.

sevenler ağlarmış lafı aslında son derece saçma. sevenler niye ağlasın ki? kavuşamayanlar ağlar.

dünya, babil yaradılış destanına göre aslında mars ile jüpiter arasında tiamat adlı dev bir gezegenken(tüm gezegenlerin kralıdır ve diğer gezegenler onu kıskanır) marduk'un ortaya çıkması ve onunla savaşması üzerine(marduk 4 uydusuyla beraber onunla savaşır ve uydularından biri bu gezegene çarpar) şimdiki konumunu alan gezegenimizdir. bu savaşta bir kısım alanını kaybetmiştir ve küçülmüştür. bir parçası marduk'un kölesi olup onun etrafında döner(uydu), diğer kısmı ise dünya olur.

imam, namaz kıldırmak dışında pek bir aktivitesi olmayan insandır. engin ardıç, rahiplerin arkeoloji eğitimi alıp kazı çalışmalarına katıldıklarını, oysa imamların bu tür işlerde hiç bezi olmadığını yazıp durur. hatta "arkeolog imam istiyoruz" diye son noktayı koymuştu. ama rahiplerle imamların farkı var elbette. rahip pazardan pazara vaazını verip diğer işlerine dönerken imamların günde beş vakit namaz kıldırması lazım. sanırım o arada başka işlerle uğraşacak zaman falan kalmıyor.

küba füze krizi, abd'nin türkiye'den habersiz şekilde füzelerini çektiğini söylediği krizdir. türkiye bu krizde piyon bile olamamıştır.

kızıl, çinlilere göre eski türklerin saç rengidir. hatta yine onlara göre mavi gözlüymüşüz.


deli ibrahim, bir cariyesinin samur kürküne dair masalını çok beğenip, tüm sarayı samur kürküyle kaplatıp, rus denizcileri zengin eden bir padişahtır.

zaman saçma bir kavram. "bir saniye ne kadar sürer" demiş adamın birisi.

tevrat'ın temelini oluşturan yasaları yapan hükümdar hammurabi'dir. hz ibrahim'le aynı yıllarda yaşadığı tahmin ediliyor. böylece hammurabi yasaları tevrata ve ordan da diğer kutsal kitaba kaynaklık etmiştir.

gay kaldırmak, neşeli insan davranışıdır! kaldırılmak için hazır bekleyen gaylerin barları ve chat odaları mevcuttur. artık hangisi hoşunuza giderse onu çekin çıkarın.

sebnem scheffer milletvekili olduğunda namusu üzerine yemin etmekte zorlanmayacaktır!

rockefeller ailesi dünyanın ilk dolar milyarderi ailesidir. 19122de petrol sanayindeki tekelleşmeleri yüzünden şirketleri küçük parçalara ayrılmıştır.

yaptığım uzun olasılık hesaplarından sonra 1 türk olmasa bile 25 milyon fenerlinin dünyaya bedel olduğunu anladım.

zamanın değişmesi ile birbirimizin hayatından geçip gitmiyoruz. burda önemli olan mekan faktörüdür. mekan değişince arkadaşlar, dostlar ve hatta sevgililer bile değişir ve geride kalanlar hayatımızdan geçip gitmiş olur.

iki çeşit vejetaryen vardır; hiç bir hayvansal ürün yemeyenler. et hariç hayvansan ürün yiyenler. yani balı, sütü, peyniri, yoğurdu tüketirler. bu tüm dünyada böyledir. temel mantıkları "hayvanlar benim arkadaşlarım ve ben arkadaşlarımı yemem" şeklindedir. kendi içinde oldukça mantıklıdır. ama yerim.... ayrıca vejetaryenlik günümüze has bir yeme şekli değildir. ilkçağlardan beri belirli okült oluşumlar vejetaryenliği benimsemiştir. üstelik o zamanlar şimdiki vejetaryenlerin temel besinlerinden olan patates, domates gibi sebzeler de yoktu. bu grupların en meşhurların biri de pisagorculardır.

arap atı gibi duran hatun, gerilerden gelip atak yapıp son düzlükte ortaya çıkan hatundur.

ingiltere, tarihdeki son istilalarını 1100'lerde normanlardan yaşayan ada ülkesidir. o normanlar, şu normandiya'ya isim veren normanlardır. o tarihten sonra ne ispanyollar, ne napolyon, ne de hitler bu işi becerememiştir.

hadım etme işi istanbul'da yapılmazmış. sudan'da avlanan siyahi insanlar köleleştirilip mısır'daki kıpti rahipler tarafından hadım edilirmiş. bu iş onların tekelindeymiş. başkası yapamazmış. hadım ederlerken koparma usulü de kullanılmazmış. rahiplerin bu iş için geliştirdikleri kendi yöntemleri varmış.

sağ el hak yolunun, sol el bok yolunun malıdır derler. o yüzden sol elle yemek yenmezmiş. çünkü o devirlerde insanlar içecek suyu bile zor buldukları için kıçlarını suyla temizlediklerini hiç sanmıyorum. mecburen böyle bir ayrım oluşmuş olabilir.

eskimo köpeği, sevgili eşini 'donmasınlar' diye diğer eskimo köpeklerine sunan köpektir.

kadın kelimesinde kalın ünlüler, erkek kelimesinde ince ünlüler vardır. yani erkek kelimesi daha naiftir. kadın gibi kaba değildir.

portakaldaki vitamin olmasaydı hiçbirimiz olmazdık. hatta biz portakaldan evrildik. eskiden hepimiz portakaldık.

halk arasında ön sevişme olarak tabir edilen oyuna şişe çevirmece denir. bilimum porno filmlere malzeme çıkarmıştır.

yaşama sevincini en fazla gördüğümüz kişi pollyanna'dır. onun karnında kelebekler uçuşur, kalbine mızraklar girip çıkar, kasıkları da ağrıdan kurtulmaz!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.