heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

22 Nisan 2010 Perşembe

youth without youth

francis ford coppola imzalı 2007 yılı yapımı film. 70 yaşındaki yaşlı bir adama yıldırım çarpar. yıl 1938'dir. adam hastanede gözlerini açar ve artık gençleşmiştir. yaşı adam ise aslında bir etimologdur. yıldırım çarpmasından sonra ilginç özellikler kazanır.

film romanya'da başlayıp romanya'da bitiyor. arada ise ikinci dünya savaşı öncesinden aya ayak basmaya ve hatta 2010'a kadar ilerliyor. yaşlı adamamızın oldukça ilginç bir hayatı oluyor.

size derim ki izleyin. şahsen izlediğim en ilginç hikayelerden birisi bu film. tim roth ilginç bir performans göstermiş. alexandra maria lara da öyle. gerçi ben bu kadını her zaman itici bulmuşumdur. bir cinslik var bu hatunda. görünce göresim gelmiyor.

film mircea eliade aynı adlı romanından uyarlanmış. malum, ebedi gençlik aslında vampirlik. vampirlik ise elbette romanya. ama filmi sakın bir vampir filmi sanmayın! sadece romen bir yazarın neden böyle bir hikaye anlattığını yazmak istedim.

bu ara the man from earth türü filmler mi yaygınlaştı bilmiyorum ama böyle ilginç filmler çıkıyor işte. insanlar ölümsüzlüğün peşinde çok dolanıyor, çok kasıyorlar. öldükten sonra 30 yaşında olmakla 120 yaşında olmak arasında bence bir fark yok. aslında ölmek bile problem değil, sorun olan yaşlanmak, birilerine muhtaç kalmak.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.