heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

17 Şubat 2009 Salı

fight club

chuck palahniuk - kaçaklar ve mülteciler'den;

binyılın bitiminin son on günü. palahniuk, tanıdıklarıyla daha hiç bir plan yapmamış. onlarda en sonunda bağdat sineması adlı, 1920'lerden kalma, arap stili bir sinemada yılbaşını geçirmeye karar verirler. fight club hala daha orada oynamaktadır.

bir dekor şirketi ile anlaşırlar. perdenin altını dans pisti yaparlar. sinemanın içi, balkonları, kadife koltukları, yani herşeyini dekore etmişler. mekanı gece kulübüne çevirmişler. 500 kişiye yemekli davet verecekler. ama herkes 1900'lerden önemli birinin kılığında gelecek. ayrıca filmden kareler de olacak. masalara kamera koyacaklar. yemek, dans, hediyeler, her şey mükemmel olacak.

her ihtimale karşı dağıtmak için binlerce ışık çubuğu alıyorlar. binlerce balon şişiriyorlar. dekor şirketi köpük makinası yerleştiriyor. özel efekt aydınlatma, dj herşey hazır. davetiyeler yollanır.
ama her şey önceden tahmin edilemiyor. devasa gümüş balonlar balkondan dışarı sektiklerinde herkesin yemeğinin üstüne iniyor. artık balonlar salata ve lazanya kaplı. şişeler, kadehler düşüp kırılıyor. bu 1,5 metrelik balonlar kırık şişelere temas edince, bomm!!! her yer yemek artığı ile doluyor. yakınları gece yarısından önce ayrılıyor. bu ayrılma, bir grup hostesin piste çıkıp göğüslerini açıp, birbirlerini yalamaya başlaması ile aynı anda oluyor. gece yarısından önce parti için özel olarak alınan saat duruyor.

ama palahniuk lobide, misafirlerle uğraşıyor. bunların hepsini sonra öğreniyor. bu arada içeride gandi ile ava gardner kavga ediyor, hiro hito, mao'ya fransız öpücüğü veriyor. balkonda einstein diğer iki ünlü ile grup sekse başlıyor. emma goldman bir yerde esrar çekiyor. bazı ünlüler partiyi terk ediyor, bazıları salma sümük ağlıyor. kimileri masaların üstüne çıkmış dans ediyor. her şeyi kırıp dökmeye başlıyorlar. tüm bu eğlencenin üstüne köpük makinaları baloncuklar püskürtmeye başlıyor, müzik gırla, insanlar dans ediyor, perdede fight club oynuyor!

gece yarısından sonra palahniuk garsonlardan bu olanlardan sonra özür diliyor. ama garsonlar, bu yapılanların bağdat sinemasında düzenlenmesini umdukları türden bir parti olduğunu söyleyip eğlencenin tadını çıkardıklarını belirtiyorlar.

tüm bunlar olduğu halde, masalardaki düzinilerce kullan at fotoğraf makinası ortada yok, geceye dair tek bir kare resim bile yok. her şey anılarda..!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.