heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

27 Mart 2009 Cuma

kelime oyunu

elma:

türkler eskiden doğal olarak elma nedir bilmezlermiş. çünkü malum, önemli bir kısmı göçebe hayatı yaşıyor. hatta lisede bir hocam "orta asya yı kuruttuktan sonra anadolu yu da kurutmayı başardık" demişti. neyse işte, türkler elmayı ilk gördüklerinde adeta şeytan görmüş kadar korktular ve meyvayı dalından koparmaya çalışan kişiye ok atarak "alma onu, alma onu, o bizim cennetten kovulmamıza neden oldu" demişlerdir. bunun neticesinde ilk kez gördükleri bu meyvaya alma dediler. zamanla adı elmaya döndü. şu kızıl elma meselesi de bu yüzden ilginç zaten. biz türkler batıya gittikçe değil, ancak cennete gidince kızıl almaya kavuşuruz.

(bunu bir ilkokul hocasına heyecanla anlattığımda "olabilir ha" demişti)

az:

şahsi kanaatim odur ki en muhteşem kelimelerden birisidir. a ile başlayan z ile biten, türkçenin en kısa ikinci kelimelerinden biri olmasına rağmen anlamı öz, ama a ile başlayıp z ile bitmesi ile tüm harfleri içine alan muhteşem yapım kelimi.

toplantı:

bu kelimenin kökü çoook eskiden lantı imiş. ama her seferinde bir top bu lantılara katılır ve adını toplantı şeklinde değiştirirmiş. ne zaman bir toplantıya katılmak zorunda kalsam içerideki eşcinseli tespit etmeye çalışırım. tespit edemezsem kendimden şüphelenirim! siz siz olun, daima lantılara katılın!

yıldız:

y ile başlayıp z ile biten bir ismin ne kadar anlamı oluyorsa o kadar anlamı olabilecek bir kelime. yani anlamsız.

oya:

dünyanın en muhteşem isimlerinden birisidir. şöyle ki; o harfinin içine y yi ters çevirip koyun. alın size barış. büyük a yı koyun. alın size anarşist. üstelik "esmerin adı oya, benzer güneşe aya" gibi özlü sözlere konu olmanın yanında, "esmerin adı oya, koyam sana doya doya" gibi deyimlerimizle seksi muhabbetlere de konu olmuştur!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.