heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

19 Ekim 2010 Salı

komşu komşunun külüne muhtaçtır

(yiğit bulut gibi bir giriş yapmak istiyorum);

sevgili dostlar, bir atasözümüzle daha karşınızdayım. toplumsal yardımlaşmaya ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bir fitne yaymak istiyorum! arkadaş, aslında komşu komşunun külüne muhtaç değildir. neden mi? siz hiç zenginlerin komşusu olduğunu gördünüz mü? görmediniz değil mi? çünkü zenginlerin komşusu yoktur. geliri ayda bir kaç bini geçmeyen kişilerin ise mecburen komşusu vardır. zaten fakirin komşusundan kurtulma şansı da yoktur. çünkü her an ona ihtiyaç duyabilirsiniz. onları ya seversiniz, ya nefret edersiniz. ama sevmeye çalışmak faydalıdır. bu sayede, başınız sıkıştığınızda onlardan yardım alabilirsiniz. tuzunuz mu bitti? doğru komşuya, yağınız mı azaldı? doğru komşuya, paranız suyunu mu çekti? doğru bankaya. komşuya o kadar da yüklenilmez çünkü!

zenginler ise komşuların yaptığı tüm işi, para vererek yaptırır. bebek mi bakılacak? hemen bir bakıcı tutulur. yemek mi yapılacak? hemen bir aşçı kapılır. iç rahatlığı için yardımlaşmaya mı önem verilecek? hemen bir dilenciye para verilir. canı kadın/erkek mi istedi? hemen bir hizmetçi/şoför tutulur.

işte bu yüzden, insanın özel yaşantısının gizliliği çok pahalıdır. bu yüzden tüm paparizziler zenginlerin yaşantısına odaklanmıştır. çünkü gecekonduda oturan kişi, yan mahalledeki gecekondusunda oturan kişinin nasıl yaşadığını biliyordur. ama boğazda yalısında oturan kişinin kimlerle fingirdeştiğini merak etmektedir. fakirlerin özel hayatı diye bir şey yoktur. zenginler ise özel hayatı satın alır. komşuluk kavramını, fakirler icat etmiştir. bu ünlü atasözünü de, savaşlarda ganimetten nasibini alamamış fakir atamız söylemiştir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.