heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

3 Temmuz 2009 Cuma

hoşgörü kılıfı altında yapılan hoşgörüsüzlük

dini inanış sahiplerinin söylediği en büyük yalanlardan biri şu hoşgörü konusu. hepsinde bir hoşgörü lafı, sanki sanırsınız herşeye saygı duyuyorlar. işi o kadar abarttılar ki dinler arası diyaloga geçtiler! akıl ve mantıkları almıyor sanırım, dinde hoşgörü falan olamaz. diğerine tahammülsüzlük göstermeden senin dinin yayılamaz.

mesela islam, kime hoşgörü göstermiş? tüm tarihi boyunca parasını(cizye) veren hristiyanları ve yahudileri korumuş. koruma, bu para için yapılmış. bu mu hoşgörü? osmanlı zamanı müslüman olmak isteyen kölelere izin verilmemiş. çünkü köle dediğin insan değil, maldır. malın kaybolması, insanların müslüman olmasından daha önemli görülmüş.

ama islamcı ulemanın şu derin hoşgörü kültüründen bahsettikleri bu ortamda, peygamberin torunlarına bile hoşgörü gösterilmediği biliniyor. yezid hüseyin'i öldürtmedi mi?

onu bunu bırak, osmanlı zamanı bu ülkede "aleviler çalıyor" diye düğünlerde davul zurna bile yasaklandı. ilginç bir hoşgörü anlayışına sahibiz. herkes sünni olana kadar hoşgörü yok, ama olay tamamlanınca her şey serbest!

yine osmanlı zamanı gayri müslim ahali, müslüman mahallesinden atla geçerken atlarından inmek zorundaymış, böyle kanunlar varmış. bunun neresi hoşgörü? bir de diyorlar ki "gayr-i müslimler müslümanlara ayıp olmasın diye onların yanında ramazanda bir şey yiyip içmezlermiş."

yalan! sıkıysa içselerdi de başlarına geleni öğrenseydik bari. yani; gayr-i müslimlere para için hoşgörü. diğerlerine zaten yok. hatta rakip mezheplerin toptan yokedilmesi çalışmaları var. sevsinler böyle hoşgörüyü.

bir de derler ki "avrupa'da engizisyon zamanı islam toplumlarında hoşgörü varmış!"

off, yalana bak, hem de kuyruklusu. sanki senin engizisyonun yoktu. sen tarih kitaplarında anlatmazsan yaptıklarını, herkes islamı hoşgörülü sanır. daha 2-3 sene evvel "peygamberin karikatürü çizildi" diye millet galeyana geldi. berbat bir espri anlayışı olan danimakalı karikatüristlerin öldürülmesi istendi. elçilikler taşladı. bu mu hoşgörü? sahi salman rüşdi'ye neden hoşgörü gösterilmedi? islam isa'yı 'peygamber' yaparak hristiyanların dinini alaya! alırken onlar size hoşgörü gösteriyor, bunlar ise karikatüre bile dayanamıyorlar.

bir arkadaşım anlatmıştı zamanında. işte 3-4 kişi gece toplanıp konuşuyorlar,

"ahaha, hindular ineğe tapıyorlarmış oğlum, puhahaha",

"evet evet, hristiyanlar da isa'yı tanrının oğlu yapmışlar, zuhahah",

"onu bunu bırakın, müslümanlar hacda şeytan taşladıklarını zannediyorlarmış, ahaha",

"hööö! ne diyon lan sen, benim dinimle alay edemezsin!!"

dün 2 temmuzdu, 16 yıl önce 37 insan yandı, sivas yandı, hala yanıyor, ıssızlığın ortasında sonsuza kadar yanacaklar.

hoşgörüymüş, külahıma anlatın siz onu...

3 yorum:

aşkın dedi ki...

Din aidiyettir ve aidiyet oldukça çatışması eksik olmayacak.
İslam'ın motivasyonu dağınık kabilelerin birliği yoluyla merkeziyetçilik, Hristiyanlığın motivasyonu zulüm gören fakir topluma öteki dünya umudu.
Bir insan kökenini ve dinini aidiyet değil kendinden bir parça olarak görmedikçe bu devran devam eder.

gerisi önemli değil... dedi ki...

cennet cennet dedikleri bir kaç huri işte, cennet içimizde, bak bu blogda, sanal bir şey bu cennet, valla bak!

aşkın dedi ki...

Ben zaten bunu da anlamadım.Koskoca cennet yine dünyevi zevkler, yiycek - içecek - babafingo.Varsa yoksa babafingo.Babafingooooo!

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.