heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

1 Nisan 2009 Çarşamba

1 nisan

bugün 1 nisan, neşe doluyor insan! artık 1 nisanların benim için bir anlamı var. ne zaman aklıma 1 nisan gelse johnny bravo da aklıma geliyor. sarışın, kaslı, 90 larda kalan bu ana kuzusu apaçi tam bir embesildir. önüne gelen her kıza "merhaba bebek" diyerek asılır. ama her seferinde tokadı yer. harbi güzel bir çizgi filmdir. neyse, ekşi sözlük bile bir ara johnny e kız bulmaya kalkmıştı, o derece ümitsiz bir tip, işte bir bölümde tüm kızlar buna asılıyor, çıkma teklifi ediyor, hepsine kanıyor, ama her seferinde "1 nisannn" lafını duyuyor. ah johnny ahh!! güzel bölümdü.

neyse, işin tarihi yönü biraz ilginç. fransa da 1564 yılında takvimde yapılan reformla yılbaşı 1 nisandan 1 ocaka alınır. ama bir grup inatçı kişi 1 nisanı yılbaşı olarak kutlamaya devam eder. 1 ocakcılar da 1 nisancılarla dalga geçmeye başlarlar. hatta bu kişilere bir süre sonra "nisan balığı" denmeye başlanır. eğlenceli bir gelenek. 1 nisanda kutlama nedenleri de bahar dönümü olsa gerek.

fransa dan sonra diğer ülkelere de bulaşan bu gelenek, 18. yüzyılda britanya ya ulaşır. atlantik e de geçer. ama embesil amerikalılar bu şaka gününü nedense 28 aralıkta kutluyor.


türkiye de de takvimler değişti zamanında. buna rağmen hicri yılbaşını kutlayanlar var. 1 ocakta da mekke nin alınışını kutluyorlardı sanırım. şaka gibi!!!

akıllı bıdık: o sevgilim, o sevgilim, o sevgilim clementine!

johnny bravo: hey dostum, başka şarkı bilmez misin sen?

2 yorum:

aşkın dedi ki...

Profil fotosu değişmiş.
Johnny Bravoya lanet olsun, Cartoon Networka lanet olsun, kanal aramasında buldum şimdi yeğenim olacak terorist 7/24 izliyor.Kanal değiştirsen teror estiriyor.Ulan çocuk kanalı tüm gün yayın mı yapar?

gerisi önemli değil... dedi ki...

yeğendir yapar. hem kanal güzel. gerçi berbat yapımları da var. ama dexer, samurai jack ve johnny çok iyi ;)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.