heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

23 Ekim 2007 Salı

öbür dünya

tanrı/tanrıların doğuşu, neolotik çağla beraber başlar ve tüm tanrılar dişidir(o yüzden bunlara ısrarla tanrıça demeye lüzum yok). o zamanlar, kadınların nasıl çocuk doğurduğunu anlayamayan erkekler, bunu sihir sanmış ve tapacakları nesneleri hep kadınlardan seçmişlerdir. o kocaman kalçalı ve göğüslü kadın heykellerinin sebebi de budur. bu sebeble; artık neredeyse unutulmuş bu ana tanrıça kültleri dünyanın ilk inanışlarıdır ve tüm dinlerin çıkışı da budur. bu inanışı günümüzde yaşayan ve bilen kişi sayısı çok azdır.

işin gerçeği, insan aklının ilk ürettiği tanrı/tanrılar ile sonradan üretilenler karşılaştırılınca, ilk tanrı/tanrıların çok daha sevimli ve cana yakın olduğu rahatça görülür.

paleolitik çağla beraber erkeklerin sabanı bulması ve doğumda penisin işlevinin anlaşılması bu kadın tanrıların etkinliğini yitirmesine sebep olmuştur. ikinci plana düşmüşlerdir. ama bilinen tüm eski kültler, kadın tanrıların bu etkinliğini tekrar kazanması üzerine kurulmuştur. onlara göre ancak bu sayede insanlık o eski mutlu günlerine, yani kimsenin kimseyi sömürmeyi düşünmediği günlere dönebilir. işte öbür dünya diye tarif edilen yer, bu mutluluğun ve adaletin hüküm sürdüğü zamanlardır. yani tanrıçalar çağı...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.