heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

23 Temmuz 2009 Perşembe

ülken için bir şeyler yap!!



"ülken için bir şeyler yap" diyenlere sadece gülüyorum. bu, tipik bir gaza gelmiş türk söyleminden başka bir şey değil. ülken senin için neler yaptı? mesela bu ülkeden nimetlenen, sürekli halkın sırtından geçinen kişiler neler yaptı?

- milli eğitim bakanlığının seni iyi bir eğitimden geçirdi mi? yabancı dil öğretebildi mi? bu ülkenin ortalama okula gitme süresi kaç yıl? en sonunda bu ülke halkı 4. sınıfa kadar okumayı başardı.

- belediyen ve vs, sana adam gibi yol yaptı mı? bu sayede okula, işe, evine daha rahat gidip gelebildin mi?

- polisin seni koruyabildi mi? evine, iş yerine hırsız girdiğinde polisin o hırsızı bulabileceğine inandın mı?

- devletin hastanelerine güvenebildin mi? senin tedavini yapabildiler mi? yoksa kendi muayenehanelerine mi sevk ettiler? ameliyat olmak için hala bir dünya para vermek zorunda kalıyor musun?

- sanayicin sana adam gibi mal üretebildi mi? mesela uzun yıllar kullandığın tofaş marka aracın ile kaza yapınca içinden sağ çıkabildin mi?

- adaletine güvenebildin mi? hakimlerin gerçekten senin hakkına koruyabileceğine inanabildin mi? yoksa adliye kapısından mümkün olduğunca uzak kalmaya mı çalıştın? onu bırak, para ile tuttuğun avukata güvenebiliyor musun? yoksa sürekli senden para tırtıklamak için işi uzattığını mı düşünüyorsun?



- karakollara hiçbir korkun olmadan gidebildin mi?

- dinini özgürce yaşayabildin mi? cemevlerini ülken sevebildi mi?

- dilini konuşabildin mi? yoksa ilkokuldan başlayarak seni asimile etme yolunda hızla ilerlediler mi?

- yetim ve öksüz çocuklarına bu devlet adam gibi bakabildi mi? onları kendi görevlilerinden koruyabildi mi? bu kişileri 17 yaşında sokağa bıraktıktan sonra takip edebildi mi? açlıktan ölmemelerini engel olabiliyor mu?

- kadınını gerçekten özgürleştirebildi mi? yoksa töre adı altında öldürülmelerine razı mı oldu?

- çatır çatır senden vergi aldıkları halde özgürce sigaranı, içkini içebiliyor musun? yoksa senden aldıkları sigara vergileri ile sigara içmeyenlere kolaylıklar mı sağlıyorlar? meyhanede bile artık sigara içemeyecek misin?

- işsiz kaldığın zaman devletin sana vereceği işsizlik parası ile geçinebileceğini düşünüyor musun? işsiz kaldığın andan itibaren sağlık sigortan var mı?

- devletin, sen ile büyük şirketler arasında kaldığı zaman büyük şirketleri mi tercih edeceğini düşünüyorsun?

- trafik kazası, iş kazası, çocuk doğururken, doğarken veya askerde öldüğünde, istatistiklerdeki bir tc kimlik numarasından başka bir şey olmadığını mı düşünüyorsun?

- deprem, sel olduğu zaman toplanan yardım paralarını iç ettiklerini mi düşünüyorsun? bir seferliğine alınacağı söylenen vergiler karşısında boynun bükük mü?

- bir ev sahibi olmak için 40 yıl boyunca sürekli çalışmak zorunda olduğunu ve sisteme karşı gelemeyeceğini mi düşünüyorsun? bir tane araba alırken bile çok mu düşünüyorsun? bankaların kredi kartı fazileri ile belin iyice büküldü mü? bütün bunları bu devletin vatandaşı olduğun için çektiğini düşündün mü?

- çocuklarının oyun oynaması gerekn sokaklar tamamen araç ve bina mı dolu? gözyüzü sadece beton blokların tepesinden mi görünüyor?

- bu ülkeye gelen yabancılardan daha pahalıya mı tatil yaptığını düşünüyorsun? sahi, bu ülkenin vatandaşı kim?

yukarıda sayılanlardan herhangi birini yaşayan insan, bu ülkede yaşamaktan gayet rahat tiksinebilir? bu ülkede hiç kimsenin hayatı garanti altında değildir. malı garanti altında değildir. neden kendini güvende ve huzurlu hissetsin ki?

bu ülkeden nasiplenenler, kemirenler, sömürenler bu düzeni değiştirmek isteyen kişilere karşı darbe yapıp işkenceden geçirmedi mi? anayasayı korumak için yola çıkan 3 genci dar ağacına asmadı mı? kızıldere'de, nurhak'da katletmedi mi? hala daha bu düzeni değiştirmek istiyor musunuz? yoksa cennette yer kapmak için mi yarışıyorsunuz?

"bu ülke için bir şeyler yap" diyorlar. hakikatten bu ülke için bir şeyler yapsan, bu sana mı yansıyacak, yoksa yıllardır bu ülkeden nasiplenenlere mi?

4 yorum:

can dedi ki...

işte bizde tam bunları düzeltmek işin ülkemize iyi şeyler yapacagız..:D ga maz yok..:D ama yapalım yanı bızden sonrakıler ulan ne malız demesınler dıye.

gerisi önemli değil... dedi ki...

ülken için yaptığın her iyi şey ülkeni sömürenlere gidiyor. çünkü sürekli kandırılıyoruz. bence kendin için bir şeyler yap, valla bak...

bizden sonrakiler gram umrumda değil, öldükten sonra dünya yıkılsın, bana ne :)

aşkın dedi ki...

Ne diyim abi antin kuntin sosyolojik tespit yapmaktan başka..
Göçebelik ve feodaliteden gelmiş olmak böyle birşey, bizim birader anlattı adam ihmal sonucu oluşan faciadan kılpayı kurtulmuş acil serviste bir sürü yaralı falan var, söylediği söz ''Allah devlete zeval vermesin''.
15 yıllık arkadaşım ''Elimizde iyi kötü olan devlet bu, bununla yetinmeliyiz'' diyor posttakine benzer eleştiriler yaptığımda.
Ekşi Sözlük'te rastladım güzel bir yoruma; Mısır 400 yıl Osmanlı egemenliğinde kaldı, bir Allah kulu merak edip bu yapılar nedir diye araştırmadı.Elin Fransızı Napolyon Mısır'a sefere çıktığında orduyla beraber gidiyor sırf bunun için.Düşün ki savaş olacak, belki bozguna uğrayıp canlarını kaybedecekler, adam böyle bir ortamda sırf hiyeroglif için kalkıp gidiyor.
Yukarıda yazdığım arkadaşım güya yılların bilgisayarcısı ve vaktinin çoğu internette geçiyor; System Mechanic'i, bilimum popüler mizah sitesini ve daha başka şeyleri ben ona gösterdim.

gerisi önemli değil... dedi ki...

"allah devlete zeval vermesin" diyen o kişiye sorsan bence ilk fırsatta ülkeyi terk etmek ister, ben ve milyonlarca türk gibi...

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.