heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

3 Ekim 2012 Çarşamba

kolpa toplum

bahçeşehir üniversitesi öğretim üyesi ve dünya değerler araştırması derneği (wvsa) yönetim kurulu üyesi profesör doktor yılmaz esmer'in hazırladığı türkiye değerler haritası 2012 gazetelerde yayınlandı. buna göre; 

avrupa'nın tanrı'nın insanların yaşamındaki yerinin en yüksek olduğu toplum türkiye. yaklaşık her üç kişiden biri hem otuz gün oruç tutuyor, hem günde beş vakit namaz kılıyor. ve sonra..

araştırması’na katılanların yüzde 87’si eşcinsellerle, yüzde 84’ü içki içenlerle, yüzde 76’sı da aids hastalarıyla komşu olmak istemiyor. halkın birbirine güvenme oranı yüzde 10. yani çevrenizdeki her on kişiden biri sizin ona zarar verebileceğinizi, kandırabileceğinizi düşünüyor. kuzey kıbrıs'ta bu oran yüzde beş. bize göre işsizliğin nedeni de kadınlar.

çok dindarız ya anasını satayım, çıkan sonuç bu işte..

tezat yok mu bu işte? var elbette. bunun nedeni bizim dine nasıl baktığımız. aynı araştırmaya göre biz dini iyilik yapmaktan çok kurallara uymak olarak algılıyormuşuz. yani başkasını düşünmekten çok kendimizi düşünüyoruz. bizde insan sevgisi yok, hatta sevgi de yok. acayip bir toplumuz ve feci şekilde benciliz. 

bakmayın siz kurallara uyma kısmına. kurallar lastik gibidir, istediğin gibi çeker durursun. bizi ayakta tutan şey korkunun ta kendisidir. sokaktaki hayvanlardan korkarız, tanrıdan korkarız, karşımızdaki insanlardan daha çok korkarız..

kaynak: http://galeri.haberturk.com/galeri/index/416794

9 yorum:

bossa nova dedi ki...

Bu kadınlar yüzünden işsizlik var algısını kimin oluşturduğunu tahmin etmek güç değil sanırım. Ya da birileri tarafından sürekli denetlendiğini hisseden cemaatçi dindarların korkuları mı acaba asıl güvensizlik sebebi? Artık cemaat dışı insan bulmak güçleşti. O bu değil tüm mesele iç ve dış mihraklar :D

gerisi önemli değil... dedi ki...

biz pis insanlarız. her yerde çakal insanlar ön planda ve destekleniyorlar. yırtık olmak prim yapıyorsa eğer bu sonuç kaçınılmaz..

hepsi dış mihrakların işi, kahrolsun liberalizm :)

Pink Freud dedi ki...

Halkın birbirine güvenme oranı %10sa gördüğümüz her 10 kişiden sadece 1'ine güvenebilir, diğer 9 kişiden de sakınırız matematiksel olarak ama bunu nasıl yüzdeye dökebilmişler acaba onu merak ettim.

gerisi önemli değil... dedi ki...

on kişiye sormuş dokuzu güvenmiyormuş :)

Pink Freud dedi ki...

Oha ama çok kolay olmuş :D

G + T = N dedi ki...

Sokayım böyle ankete, sokayım böyle sorulara, bir kere salt cevabı evet ya da hayır olarak dayatılan anketlerden bi hayır bekleyemezsin.

Sorular tamamen kafalarındaki belli çıkarımları ispata dökmek isteyen kişi kurum kuruluşlar tarafından belirlenmiş gibi gözüküyor.

gerisi önemli değil... dedi ki...

sevgili L Lawliet, sok elbette eline ne geçerse, bana ne :)

sevgili pink freud, o kısmı salladım, dedim ya gazetelerden öğrendim sonucu. kendileri bilir ve izmir en sol il çıkmış bak ankette :)

G + T = N dedi ki...

Senin yaptığın yoruma da sokayım, o kadar yazımdan bir tek kelimeye mi odaklandın !

gerisi önemli değil... dedi ki...

sevgili L Lawliet, nereye istiyorsan oraya sok :)

yorumundaki vurguya odaklanmam çok doğal..

ve ayrıca bu çalışmayı nasıl yaptıklarını bilmiyorum. evet/hayır şeklinde mi, başka şekilde mi hiç bilmiyorum. gazetede okuduğumu o yzden özellikle belirttim ve kendi yorumumu yazdım..

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.