heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

22 Temmuz 2009 Çarşamba

ayşen gruda



türk filmlerinde, filmin jönüne aşık olan zavallı kadını oynamaktan bıkmayan bir kadıncağızdır ayşen gruda! iyi oyuncudur, orası önemli değil, ama çirkin kadınların bu filmlerde sürekli dalga geçilmesine neden olmuştur. sanki "sana mı kaldı lan tarık akan'a, kadir inanır'a aşık olmak" der gibi bakılır. bu jönlere layık olan kişi emel sayın'dır, türkan şoray'dır, hatta oya aydoğan'dır. bir çirkin, asla ve asla yakışıklı bir herifle birlikte olamaz, imkansızdır, filmin doğasına aykıdır. hani olur ya, jön çirkin kadına aşık olur, iğrenmez ayşen gruda'dan, bu sefer seyirci yuhlar filmi, domates ve yumurta atar, bir daha o yakışıklı jönün filmine gitmez, bu durumu protesto etmek en doğal hakkıdır!

filmlerdeki ayşen gruda kadar çirkin, onun kadar bön biri geçen bana mesaj atmış, "geldiğinde konuşalım" diye, cevap verdim hemen "seninle konuşacak bir şeyim yok."

"kör, topal deme, götür" denir hani, ağbisini ve kardeşini tanımasam denenir diyeceğim ama denenemeyecek kadar kötü. kafasına poşet geçirilecek cinsten! sanki türk filmlerindeki jönüm, olsam olsam en fazla ilyas salman kadar büyük(!) bir jön olurum. yılmaz güney çirkin ama başka bir kategoride o, çirkinlerin şahı, kralı, imparatoru, hatta geçen slumdog millionaire çok gerçekçi geldi gözüme, "yılmaz güney filmleri kadar gerçek" dedim kendi kendime. dur, nerede kalmıştım, hah, kendimi bir kadir inanır gibi hissettim birden, filmin, yani yaşadığım yerin ayşen gruda'sı bana sarkıyor!



ve birden dün gece kafama dank etti! ayşen gruda her ne kadar filmlerin başında yakışıklı jöne sarksa bile filmin sonunda sakar hergeleyi sevdiğini anlar. ikisi bir ömür boyu mutlu yaşar!

çünkü sakar, çirkin, kusurlu kişi tüm film boyunca gizli gizli ayşen gruda'yı sevmiştir. ayşen gruda ise onu hep küçümser, hep kendini büyük ve önemli bir kişi olarak görür, oysa oya aydoğan'nın yanında bile çirkin kalır, o derece!

ve birden kendimi o çirkin kişi hissetmedim allahtan, kız 5 yıldır gizliden gizliye zaten asılıyor, 5 yıl lan bu, filmin sonunun çoktan geldiğini düşünmüştür, baktı, güzeller güzeli bir aktris de yok yanımda, son bir heyecanla yazdı herhalde.

harbi lan, filmin sonu çoktan geldi, bir tane bile türkan şoray bakışı, müjde ar yürüyüşü görmedi bu gözler, bu yaşadığım yerde! yılmaz güney olmak imkansız, tarık akan hiç olamam, bari süleyman turan olayım, yılmaz köksal gibi davranayım, sessizce bir kenara çekileyim, aktris ile jön sonsuza kadar mutlu yaşarken, sonsuza kadar sessizce hem içki, hem sigara içeyim!

tanrım, bu zamana kadar hiçbir işe yaramadın, bari bana arzu okay'ı layık gör!!!

10 yorum:

Adsız dedi ki...

ilyas salman iyidir ya.
oğlu demişki ;
baba sen bi bok olamadın.
o da şöyle cevap vermiş;
kralara soytarılık yapacağıma, halkıma soytarılık yaptım oğul.baba adam yani.
bir de tvda görmüştüm evinde her yer silme kitap, yerden tavana kadar.okumaya vermiş kendini.
sonra filmlerini düşünüyorum,sağlam film kareleri geçiyor gözlerimin önünden.

o yüzden bi ilyas salman kadar büyük jön olmuşsan, o un elenmiş, elek de asılmıştır. :)

gerisi önemli değil... dedi ki...

ilyas salman kötü oyuncudur demiyorum zaten :)

ama en sonunda pavyonlarda türkü çığırmaya başladı, benim liseme bile geldi zamanında, film çekmeye mekan arıyorlarmış, harbi çok çirkindi, hem konu jön değil mi! bana ne gerçek hayatından :)

Adsız dedi ki...

ben de ilyas salman kötü oyuncudur dedin sanıp yazmadım zaten.okudugumu algılayabilme yetisine sahip miyim ne :))

jön dediğin sadece filmlerde değil her yerde jöndür.pavyonda da, otobüste de,bakkaldan sigara alırken de.bi de jön olmak için genç olmak lazım dğil mi? tartısmayalım hiç boşuna :P

gerisi önemli değil... dedi ki...

clooney, pitt, depp genç mi :) hiç boşuna yorulma, conery, harvey keitel bile hala taş gibi, jön, beli bükülene kadar jöndür :)

işte dediğin sebeplerden ilyas salman jön değil, beş para etmez herifin teki hatta, ama iyi oyuncu...

Adsız dedi ki...

çok itaatkarımdır,boşuna yorulmayayım :)
hülya avşar da değilim ki zaten, jön tartışmasında masaya yumrugumu vurabileyim:)

gerisi önemli değil... dedi ki...

hah ha, susma, yoksa sıra sana gelir :)

ama ilyas salman jön değil, valla bak!!!

alt + 168 dedi ki...

Geçen gün bunun aynısını düşündüm. Hani iki insanı birbirine yakıştırma muhabbeti vardır ya; çirkin ama vasıflı adamın güzel kızla beraber olmasını çok yakıştıramasam da kabullenebildiğim bi durum. Ama çirkin kızın yakışıklı, güzel, başarılı bi adamla beraber olması kanıma dokunuyor arkadaş. Irkçı deyin, seksist deyin, hayvan deyin, pislik deyin önemli değil. çirkin kadınlar çirkin adamlarla beraber olmalı.

gerisi önemli değil... dedi ki...

güzellik görecelidir, çirkin dediğin kadın pekala başkası için dünyalar güzeli olabilir, mesela sarışınlardan hiç hoşlanmam, isterse dünya güzeli olsun veya esmer mavi gözlülerden, cins bir şeymiş gibi geliyor bana, sinir bozucu duruşa sahip oluyorlar.

güzellik, bize bir arzunun tam bir tatminini sunmasıdır. onu sevecen görmek istiyorsunuz, o artık sevecendir. daha sonra onu gururlu görmek istiyorunuz, nitelikleri uygun olmasa da o anında önünüze bir romalı bir ruha rahip olarak çıkar.

aşkın, tutkuların en güçlü olmasının nedeni de bu. diğer tutkularda, arzunun soğuk gerçeklerle uyuşması gerekir.

aşkta ise arzulara göre biçimlendirilmek zorunda olunan gerçeklerdir.

aşkın dedi ki...

O dediğin lisede oluyor.Şimdi hangi ahu gözlüye salça olsan evlilik dayatıyor, hatta lisede çıktığın ahu gözlü bile tekrar görüştüğünde aynısını istiyor.Sonra gidip İlyas Salman'larla evleniyorlar.Shittt!!!

gerisi önemli değil... dedi ki...

valla lisem, erkek lisesiydi, bilemeyeceğim :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.