heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

1 Temmuz 2009 Çarşamba

dünyanın en stratejik bölgesi


bize ilkokuldan beri öğretilen bir bilgi vardır; türkiye, istanbul ve çanakkale boğazları yüzünden, asyadan avrupa bir geçiş koridoru olduğundan, balkanlar, kafkaslar ve ortadoğu birbirine bağladığından dolayı stratejik bakımdan dünyanin en önemli cografyasındadır.

bu bilgi sayesinde ülkemizin ne kadar hayati bir yerde olduğu, sürekli bir tehdit altında bulunduğumuz beynimize kazılır. akabinde bu ülke savunması için gereken her şeyi yapmamız, bütün askeri harcamalara göz yummamız bilinçaltımıza işlenir.

acaba iran'da bu tür bir işlem nasıl yapılıyordur? yani bu bilgi nasıl aktarılıyor? sanırım şöyledir; iran köfrezi dünya petrolünün çıktığı bir alandır. tüm dünyanın çarklarının döndüğü bu nokta, stratejik bakımdan dünyanın en önemli noktasıdır. ayrıca küçük asya ile orta asya arasında bir köprüyüz. avrupa'yı uzak doğu'ya bağlıyoruz. üstelik hazar havzası gibi bir enerji bölgesinde de bulunuyoruz. tüm dünya bizim bölgemizi istiyor.

ya mısır'lıya bu bilgi nasıl aktarılıyordur? sanırım şöyledir; süveyş kanalı dünyanın en stratejik noktasıdır. çünkü akdeniz ile hint okyanusunu, avrupa ile tüm asyayı birbirine bağlıyor. afrika ile ortadoğu, yani asya arasında bir köprü görevini görüyoruz. üstelik bizim tarihi eserlerimizi herkes kaçırmak istiyor.

bir litvanyalı ise rusya'nın sıcak denizlere inmek için önce kendilerini geçmesi gerektiğini, rusya'ya girmek isteyen kişilerin ise kendilerini geçmeden bunu başaramayacaklarını, baltık denize hakim olduklarını, tüm dünyanın gözünün topraklarında olduğunu sanır herhalde.

böyle gider bu. sanırım bütün dünya ülkeleri, halklarına stratejik bakımdan dünyanın en önemli noktasında bulunduklarını söyleyip dururlar. size bunun singapur, yeni zelanda, kolombiya versiyonlarını da yaparım, ama şimdi daha fazla uğraşamam. nasıl olsa stratejik bakımdan dünyamız güneş sisteminin en önemli noktasında...

6 yorum:

can dedi ki...

gerçektende süper bir tespit yapmıssın..

gerisi önemli değil... dedi ki...

saolasın ;)

aşkın dedi ki...

Haydi kabul ettik dünyanın en stratejik yerindeyiz, iyi de bu benim bildiğim avantajdır, uykuları kaçıracak, paranoyak edecek durum değildir.Yahut neden Nato'nun, ABD'nin müttefiğisin ve AB üyeliği adayısın? Hem bunlarla takılıyorsun hem de korkuyorsun ne iştir anlamadım Kuzey Kore misin Enver Hoca'nın Arnavutluk'u musun Batı'ya kafa tutan İran mısın.Ne emmeye geliyorsun ne gömmeye.
O halde kimse az da olsa zengin olmayı düşlemesin kardeşim, malum fazla para sorun yaratır.

gerisi önemli değil... dedi ki...

fazla paranın sorun olduğu görülmemiş bir şeydir, fazla parası olduğunu düşünen bana versin, ben kullanırım onları :)

aşkın dedi ki...

Yok ben bunların bakış açısına göre dedim.Gerçi bunların bakış açısı bu da değil.Maksat iktidarını sağlamlaştır, silah alımlarından sağlam sakal, pardon, komisyon al.
Bu arada fazla param olursa balıklara atıcam ben.

gerisi önemli değil... dedi ki...

ben bir balığım, hemde japon. valla bak :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.