heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

24 Nisan 2012 Salı

beşinci krallık

isa'dan önce 4. yüzyılda yaşayan daniel(danyal peygamber), babil kralı nabukednazar'ın maiyetinde ve onun büyücülerinin başıdır. bu göreve ise kralın bir düşünü yorumlaması ile gelmiştir. kendisi babil'e gelişinin ikinci yılında, kral tüm büyücülerini, sihirbazlarını toplamış ve bir gece önce gördüğü düşü yorumlamalarını istemiştir. kahinler düşü duymak istediklerinde ise kral düşünü anlatmamıştır ve öylece yorumlamaları isteyince, tabirciler anlatılmayan rüyanın yorumlanamayacağını belirtmişlerdir. böylece kelleleri gitmiştir. daniel ise bir gece izin istemiş, ertesi gün ise hem gördüğü rüyayı anlatış, hem de yorumlamıştır.

rüya ilginçtir. kral rüyasında dev bir heykel görmüştür. heykelin başı altından, gövdesi ve kolları gümüşten, beli ve kalçası bronzdan, bacakları demirden ve ayakları ise yarı kildendir. daha sonra birden büyük bir kaya ortaya çıkmış, önce heykelin demir-kil karışımı ayaklarını, sonra demir bacaklarını, sonra bronz belini, gümüş gövdesini ve altın başını çarparak un ufak etmiş, o sırada bir rüzgar çıkmış ve heykelin bütün parçalarını savurarak götürmüştür.

kral, daniel'in gördüğü rüyaya şaşırmıştır. kral, bunu nasıl bildiğini sorunca ise daniel kendi tanrısının ona rüyayı gösterdiğini ve bunun sır olduğunu söyler.

kral rüyayı yorumlamasını istediğinde ise daniel şöyle der;

"siz altın başı temsil eden ilk kralsınız. sizden sonra sizden daha az güçlü bir kral gelecek. ondan sonra üçüncü olarak bronz bir kral gelecek ve o tüm dünyayı yönetecek. sonra dördüncü olarak demir bir kral gelecek. pençeleriyle insanları ezecek, işkence edecek ve tüm insanlığı yok etmek isteyecek. işte bu krallık döneminde tanrı kendi krallığını kuracak ve tüm o krallıkları yok ederek bir daha hiç yıkılmayacak mesianik krallığını kuracak." (tevrat - daniel 2. bölüm)

(biz şimdi bahsedilen son çağdayız. yani tanrı krallığı her an gelebilir(!) ek bir bilgi daha, insanlara zulmeden dördüncü krallığın islam imparatorlukları olduğunu yazanlar da varmış.)

bu rüya batı dünyasını şekillendiren hikayelerden birisidir ve newton bile bunun matematiksel hesaplarını yapmıştır. ama daha öncesi de vardır. 12. yüzyılda joachim de fiore rüyadaki kayanın isa'nın kuracağı krallık olduğunu söylemiştir. daha sonra çek thomas müntzer, anababtist kilisesini kurmuş ve kaya'nın krallığını ve yeni kudüs'ü avrupa'da kurmak amacıyla yola çıkmış, avrupa'daki ilk köylü isyanını başlatmış, ama katolik kilisesi tarafından yok edilmiştir.

protestanlığının kurucusu martin luther bile, protestanlığı isa'nın beşinci krallığı olduğunu söylemiştir. thomas more ütopya'sında bu beşinci krallığı anlatmaktadır ve kendisi pis bir işkencecidir bu arada. neyse, kızılderililere vaaza çıkan ilk protestan misyoner john elliot, beşinci krallığın batı amerika'da kurulduğunu söylemişti. rivayete göre amerikan bağımsızlık bildirgesi kaya'nın ta kendisidir.

tabi kehanet bunlarla sınırlı kalmadı. bir sürü insan daha krallıktan bahsetti. mesela oksijenin varlığını keşfeden bilim adamı, krallığın türkleri yok edeceğini söylemiştir. bugün bu rivayete inanan yüz milyonlarca insan var ve en önemlileri evanjelistlerdir. amerika'da da çok etkindirler. amerika böyleyken avrupa eli boş durmuyor elbet. komplo teorisyenlerine göre bahse konu beşinci krallık için avrupa birliği kurulmuştur.

kaynak: aytunç altındal - gül ve haç kardeşliği

6 yorum:

Nobody dedi ki...

bekliyoruz da bişey olduğu yok:) kandırıyolar milleti kıyamet kopucak diye. Atıyolar okyanusun ortasına bombayı, tsunami filan yaratıyolar. Adını da kıyametin alametleri koyup, görün bakın azgın kavimler diyolar. Ama bak şu olabilir: şimdi bu iluminati denen topluluk var ya, en sonunda bütün milleti kırıp kırdırıp yokedicekler, sonra bi kendileri kalıcak. Adını da aydınlamış insanlar biziz ve tanrı yeni medeniyeti kurmak için bizi seçti dicekler. Yani eninde sonunda kazanan yine kapitalizm olacak. Ben öyle düşünüyorum işte:)

gerisi önemli değil... dedi ki...

şimdi aytunç altındal çok büyük bir teorisyen bence. ya adam feci şekilde haklı, ya da feci şekilde yanılıyor. karar veremiyorum. çünkü bu dünyada insan haklarından kadın haklarına kadar her iyi şeyin altında bu gizli örgütlerin var olduğunu söylüyor. konuyu nereye bağlayacağıma gelince..

dünyada insan olmazsa kapitalizmin de bir anlamı kalmaz. yani ticaret olmadan nasıl kapitalizm olabilir ki?

bence bu gizli örgütler belirli bir paraya ve zekaya sahip seçkinlere hitap ediyor. bi de bu seçkinler deist tanrıya inanıyor. aman ne bileyim, eskiden bir ara nuh tufanı oldu ve insanlık kendini yeniden organize ederken bu gizli örgütlenmeler falan doğdu..

Nobody dedi ki...

Zatn bu bilge aydınlanmış sınıfın yanında bir de işin emek kısmını halledicek bir topluluk da olucak. Birkaç tane kendi tasarımları olan ufoyu salıcaklar. İşte, göksel varlıklar geldi dicekler insanlar. Seçilmiş insanları alıcaklar. Bilim adamları, inşaatçılar vs. Bunların kim olduğu da bellidir zaten. Sonra taş üstünde taş bırakmıcaklar. Dünya yeniden yapılanıcak. :) Amma yazdım ha! Komplo teorilerine sarmış durumdayım.

gerisi önemli değil... dedi ki...

bence öyle bir durumda sistem otomatikman çöker. kapitalizmi ayakta tutan enerji ve ticaret yollarıdır. öyle bir durumda ne enerji yolları ne de ticaret yolları kalır. emekçi kesim de sanırım elleri bellerinde beklemez. yani ya tam bir eşitlik halinde olmalıdırlar, ya da silah zoru ile bu işlem gerçekleştirilir. silah zoru ile bu işin olması da imkansız. köleliğe dayalı hiç bir sistem ayakta kalamadı. ne eski yunanda, ne de romada.. hem dünyayı bir kaç denyonun elinde yeniden yapılandırmak fikri hiç hoş değil. valla bak..

neyse, hepimiz öleceğiz :)

Nobody dedi ki...

evet kesin olan tek şey bu, hepimiz öeceğiz. sonsuza kadar yaşayaydık iyiydi.

gerisi önemli değil... dedi ki...

sonsuza kadar yaşamak hiç iyi olmazdı :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.