heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

1 Kasım 2012 Perşembe

üç harfliler itina ile çıkartılır(!)

zamanın bir yerlerinde kalan eski bir arkadaşın evine gitmiştim. bir zaman sonra evin kapısını açtı, elini süpürge aldı ve beni oldukça şaşırtarak "kışt cinler, kışt, gidin evimden, istemiyorum sizi" diye söylenmeye başladı. konu hakkında kendisine bir şey söylemedim. muhabbete devam ettim.

işte sevgili kardeşlerim, athenaeum pontificium regina apostolorum diye bir yer var vatikan'da. türkçesi kısaca cin kovma ve çıkartması dairesi başkanlığı(!) bir cin kovmak için bu kadar dairedir vs kurmaya gerek yok gördüğünüz üzere. süpürgeyle hallediyoruz biz.

işin bir diğer ilginç yönü daha var. hristiyan dinin temeli olan yahudilikte cin çıkartma yok. isa'nın da cin çıkarttığı görülmemiş ve duyulmamış bir şey. bu yer, büyük ihtimal paganlıktan kalma. çünkü paganlarda kötü ruhları çıkartma işlemi var ve katolikler bu kurumu benimsemiş veya benimsemek zorunda kalmış. çünkü bu inanış çok güçlü ve siz "tanrı aslında öyle değil, böyledir" diyebilirsiniz, ama "yoktur" derseniz, o dönem avrupalısı sizi sallamaz. bir nevi suyuna gitme durumu var.

tabi cin derseniz bunlara, size musallat olurlarmış(!) üç harfli deyiverin, kurtulun. bizde malumunuz üzere medyum memiş'e itaat edenler ve yeraltındaki altınları bekleyenler olarak iki tür cin var. malum, cinler altınları ve memiş'i çok severler. oysa bu ülkenin altı delik deşik oldu altın aramaktan, medyum memiş de hala gazetede köşe yazıyor. inanışa göre ateşten yaratılmış olan bu varlıklar ışık hızına ulaşabiliyorlar ve paralel bir evrende yaşama ihtimalleri oldukça yüksek(!) irade sahipleridir ve biz tabi eşrefi mahlukatız(!)

neyse, kısa bir şeyler yazacaktım aslında, cümleler birbirini izledi. ama banyoda fazla kalmayın. çünkü inanışa göre cinler seni çıplak görürse eğer sana aşık olurlarmış ve bir daha peşini bırakmazlarmış. ha, amerikalıların uzayda cinleri varmış bak, uyduları tamir ediyorlarmış(!)

size ezginin günlüğü - cin ile veda edeyim..

6 yorum:

pınar dedi ki...

İnsanlar varya cinleri sulu götürürde susuz götürürler.
Cinlerinde insan çıkarma ayini var mı acep?:)

gerisi önemli değil... dedi ki...

cinler mordor'da imal edilmiş ateş ehlidir sevgili kardeşim ve suyu hiç sevmezler. malumun üzerine hemen coss olurlar :p evet, suya giderlerse susuz gelirler ve hakkatten, cinler medyum memiş'i çıkartıyorlar mı acaba :) hem belki kutsal ateş ile çıkartıyorlardır. katoliklerin kutsal suyu, bizim zemzemimiz varsa eğer, onların da kutsal ateşi vardır :)

bossa nova dedi ki...

Hristiyanlıkta cin yerine şeytan var hacı, adamlar hedefi büyük koymuş. exorcism ayinleri bizim kış kış cinlerden daha komplike gibi duruyor senin anlattığına göre. Fakat basit kurgulu yeni Türk sineması tarihine bakarsak bir exorcism, bir ele geçirilme vs. olmasa da ciddi bi tecavüz eğilimi görebiliyoruz. Demek ki neymiş cinler adeta mahalle baskısına maruz kalmış, eğitimsiz insan varlığı gibi tecavüz eğilimliymiş. Sopayla, kürekle olmazmış :)

gerisi önemli değil... dedi ki...

onlarda cin de var (ulan gece oldu tırstım şimdi üç harfliler diyeyim), hatta film serisi bile vardı hacı :)

bossa nova dedi ki...

hişşşş dikkat et, arkanı kolla :)

gerisi önemli değil... dedi ki...

arkam sağlam, sırtımı duvara dayarım hep :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.