heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

17 Temmuz 2009 Cuma

nükleer silaha ihtiyacım var!

abd ve sscb, nükleer silahları soğuk savaş yıllarında, birbirlerinden korunmak ve karşı tarafı korkutmak için bol bol üretmiştir. gerçi atom bombasını önce amerika üretti. akabinde stalin bu projenin içine bir ajanını sokup atom bombasının formülünü çaldı. amerika'da doğup büyümüş bir rus yahudisi ile yaptı bu işi. plan ve uygulanması muhteşemdir, ama konumuz bu değil.

sscb'nin ani çöküşü ile bu silahlara mantıken hiçbir ihtiyaç kalmamıştır. çünkü birbirlerini korkutmaya ihtiyaçları artık yok. ne sinop'ta var bu silahlardan artık, ne de küba füze krizi bir daha çıkacak. o halde ne diye hala nükleer silahlar üretiliyor veya eldekiler imha edilmiyor?

amerikan sineması bu olayı güzel bir şekilde açıklamıştır. bilimum uzaylıların dünyayı istila ettiği filmlerde de göreceğimiz gibi bu silahları artık uzaydan gelen tehditlere! karşı elimizde tutuyoruz! göktaşının yörüngesi dünyamızın tam ortasından geçerse "eyvah!" demeyin hemen. elimizdeki nükleer bombayı göktaşının tam ortasına sokarız ve onu mısır gibi patlatırız. böylece dünyamız kurtulur. uzaylılar dünyamıza girerlerse eğer, sudan korktukları gibi bu silahlardan da korkacaklardır! çünkü onların teknolojisi dünyaya gelmeye yetmiştir, ama nükleer silah yapmaya yetmemiştir!

ama elbette başka sebepleri de var. amerika ile arası iyi olmayan dinci veya komünist bir ülke, intikam için amerika'da atom bombası patlamaya karar verir. tüm iş kahramanımıza kalmıştır. bir grup amerikalı denyo hacker(ki bunların bazıları süper zeki çocuklardır), amerikan füze savunma sistemine sızar ve onu ele geçirir. üçücü dünya savaşı her an çıkabilir. hemen cia ajanları devreye girer(michael dudikoff) ve hackerlar yakalanır. teröristler amerika'yı sevmedikleri için ona füze fırlatmaya karar verirler ve rus mafyası ile anlaşırlar. rus ve amerikan hükümetleri ortak eylem kararı alırlar. ruslar çeçen kamplarını bombalar. amerikalılar ise ırak ve afganistan'da aynı işlemi yaparlar(michael dudikoff). akıllı makinalar her şeyin kontrolünü ele geçirdikten sonra insanlardan kurtulmak için tüm nükleer başlıklı füzeleri ateşlerler ve atom bombalarını büyük şehirlere atarar. artık son kaçınılmazdır. katil arılar, örümcekler, kertenkeleler, kuşlar tüm insanlığı tehdit etmektedir ve onları yok etmek için son çare nükleer füzelerdir. ama bilim adamları buna karşı çıkar(michael dudikoff)!

evet, şimdi hangi çılgın bana "nükleer silahlar gereksiz" diyecek bakalım ve görelim. arkadaşlar, nükleer silahlanmaya sonuna kadar evet!...

dünyamızı, yani yaşadığımız bu minik, sevimli ve mavi gezegenimizi o pörtlek gözlü, cins bir deriye sahip uzaylılara, katil hayvanlara, teröristlere bırakamayız, bırakmayacağız!


hadi, hep beraber;

"oh, kiss me and smile for me
tell me that you'll wait for me
hold me like you'll never let me go
cause i'm leavin on a jet plane
don't know when i'll be back again
oh babe, i hate to go"

dünyayı kurtaracaksam eğer, liv tyler'ı da isterim!!!

4 yorum:

can dedi ki...

bu yazından sonra artık bende nukleercıyım..:D

gerisi önemli değil... dedi ki...

bu yavşaklar neredeyse hep dünyayı istila ediyor. bir kez olsun bir çiftçiye yardım etmemişler, tarla sürmemişler, işleri güçleri doğal zenginliklerimiz!!!

Volkan dedi ki...

the simpsons'ın bir bölümünde bu konu işlenmişti ama nükleer silahlar yerine normal ateşli-ateşsiz silahlar üzerinden. bütün silahlar imha edildiğinde uzaylılar sopalarla dünyayı istila etmek için geliyordu galiba (:

gerisi önemli değil... dedi ki...

valla 20 senelik bir dizi ile aşık atamam. sp bir bölümde simsonların işlemediği konu kalmamıştı. pr. chaos'un her planı simsonlarda işlenmişti :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.