heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

16 Mart 2012 Cuma

sinemanın karizmatik kadınları

marla singer: öncelikle seksi, erkeği kişilik bölünmesine uğratacak kadar çekici, bir sözü ile afallatacak kadar sesli düşünen, karizmaya ve felsefeye sahip dişi bir karakter. her erkeğin hayatının bir döneminde istediği kadın.ben ona cep telefonu numaramı vermek istiyorum ve meme kanseri var mı yok mu diye yoklamalıyım.


sarah connor: sıradan bir kadınken geçirdiği evrim neticesinde yepyeni biri olabilen, sağlam, güçlü, yol gösterici, pes etmeyen, kafalardaki anne tanımı. o size çekici gelmez, kanatları altına girmek istersiniz. tabiri caiz ise tam bir osmanlı kadını.


ellen ripley: güzel mi deseniz "değil" derim, ama kıyafetleri, tavrı, bakışları, azmi, kendini feda edebilme özelliği ile neredeyse tipik bir sarah connor. ama bu kadın, az biraz çekici. anne değil, dişi..


trinity: bir çok erkek hayatına girecek kadın sayesinde huzura ve mutluluğa kavuşmak ister. o bir kurtarıcı olacaktır ve boktan hayatını güzel hale getirecektir. işte trinity böyle bir karakterdir. neo'ya hayat verir, onu o pornocu hayattan çekip alır ve bir lider haline getirir.


sidney prescott: başı belada bir kıza yardım etmek mi istersiniz? alın size sidney! elinde bıçakları ile onu kovalarlar, öldürmek isterler, o ise çığlıklar atarak kaçar, saklanır ve ona yardım etmek isteyen bir sürü erkek ortaya çıkar. ver elini kurtarayım seni bu hayattan bacım diyebilecek tipler, kendisini ona feda eder, göçer giderler bu yaşantıdan. film gibi bir hayatı vardır ve filmin sonunda herkes ölmüş ama sağdır ve bir ağaç gibi tek başına ve özgürdür.


mallory knox: onun kalça izini o kaportaya bırakışından beri hastasıyım. o bir ateş parçası, elinizde tutabilirseniz bir efsane olursunuz, tutamazsanız ölü. ipini fazla gevşetmeyin ve her zaman psikopata bağlayın.


alice: resident evil'in mükemmel kadını, meleği, dünyanın kurtarıcısı, düşmanlarının düşmanı, hastalıklarımın yegane çaresi. güzellik müthiş, ne giyse yakışıyor, eline ne alsa büyüleyici bir hale geliyor, zeki, çevik, her kadın gibi duygusal, ama çöplük değil. onu elde etmek için tüm dünyanın t virüsü ile yok olmasına rıza gösterirdim.

beatrix kido: namı diğer black mamba. has intikam alıcı, her boku yapabilir, herkesi kendine hayran bırakabilir, en zalim düşmanları ile mücadele edebilir, herkesten ve her şeyden daha güçlü, daha yetenekli, daha dirençli. o taraklı ayak parmakları ile hayallerinizin kadını olmayabilir, ama korumanız olsa hiç fena olmaz. ona nazik davranmanız ve güvenini kazanmanız yeter. çünkü büyük bir güven problemi vardır ve bu konuda haklıdır.


leeloo: tam adı leeloo minai lekarariba laminai tchai ekbat de sebat olan mükemmel kadın. kendisi beşinci element olup, aşkın vücut bulmuş halidir. görevi 5000 yılda bir dünyayı kurtarmaktır. leloo mükemmeldir, müthiştir, muhteşemdir. tanrı kadını yaratmıştır ve adını milla jovovich koymuştur. o bir turuncu saçlı tanrıçadır.

ırazca: kara bayram'ın annesi. yılanların öcü. ilk çevrilen versiyonunda türk filmlerinin en karizmatik kadını aliye rona, ikincisinde ise fatma girik oynar. ikisi de birbirinden muhteşemdir. düşmanın karısını dölletir sana, laf sokarda herkese kimse sesini çıkaramaz, abidedir.

2 yorum:

Baronvonplastik dedi ki...

Liste güzel de, sanki eksikler var gibi... Şu kurtlu murtlu bir film vardı, vampirler bilmemneler? Devamlı siyah parlak pardesü ile dolaşan, şakır şakır adam biçen soluk yüzlü uykusuz bir afet-i devran vardı, neydi ki adı?

Sonra, tumb reydır da eklenmeli bence.

gerisi önemli değil... dedi ki...

selene :) kate beckinsale adlı hanım kızımız oynuyor. işin açığı çok trinityvari bir kız olduğundan pek koyasım gelmedi.

lara craft ise olmaz. bi defa bilgisayar oyunu ve lara erkeğin elindeki bir oyuncaktır. sen oyunu oynarken onu dilediğin gibi yönlendirebilirsin. karizması yok.

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.