heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

8 Ocak 2009 Perşembe

kadın papa

kadın papa, tarot destesinde bir kart olmasının yanı sıra bir gerçektir. giovanna adıyla bilinen bu kadın, 1240-1250 yılları arası papalık makamını işgal etmiş.

neyse, rivayete göre bir gün san pietro bazilikasına giderken şiddetli sancılar çekmiş ve olduğu yerde doğurmuş. olay açığa çıkınca tüm kardinaller toplanmış ve kadını doğurduğu çocukla beraber taşlanarak öldürülmüş. adı papalar listesinden çıkarılmış.

olayın bir daha yaşanmaması için bu iktidarsız ve ihtiyar erkeklerden oluşan kardinaller kulübü bir karar almış ve papa seçilen kişiye taşşak kontrolü yapılmasını kararlaştırılmıştır. bu kontrolde yeni seçilen papa altı boş bir saldalyeye oturtulur ve en yaşlı kardinal tarafından taşşağının olup olmadığı kontrol edilirmiş. elleri ile taşşakları bulan kardinal akabinde şöyle bağırırmış;

"duo testis bene benedata!"

yani; "iki tane taşşağı var!"

kadın olmadığını bu şekilde anlamalarında aslında bir sorun yok. ama neredeyse tüm ortaçağ boyuncu bir sürü papa, çocuklarını "yeğenlerim" diye tanıtarak gününü gün etmiş, zevkin doruklarında gezinmiştir! bu kadının ne günahı vardı?

velhasıl kelam sevgili okuyucu, papa da olsan işin zor!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.