heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

7 Ocak 2009 Çarşamba

izlanda

şu sıralar ab'ye girmek için yanıp tutuşmasıyla ve iflas ettiği için (björk hariç) e-bay tarafından satışa sunulmasıyla meşhur olan bu buz ülkesinin hristiyanlığı kabul etmesinin çok ilginç bir hikayesi vardır.

tarih m.s. 995. papa olacak herif bir genelge! yayınlayarak kıyametin zamanının geldiğini 1000 yılına girerken kopacağını açıklar. tüm katolik dünyasını bir telaş sarar. derebeyleri topraklarını kiliseye ve fakirlere bağışmalamaya başlar. herkes artık daha çok kiliseye gitmektedir. işte tam bu sıralarda bir grup misyoner yaklaşık 150 yıl önce keşfedilen ve vikinglerin yerleştiği adaya gelir. 4-5 yıl sonra kıyametin kopacağını, herkesin isa'ya inanması gerektiğini, yoksa tanrının krallığında yerlerinin olmadığını, inanmayanların cehennemdeki dondurucu soğukta(değil elbette) yanacağını açıklar. ve izlandalıları bir telaş sarar. bu korkuyla toplu şekilde hristiyan olurlar!

hikayemiz elbette burada bitmiyor. artık 999'un son saatleri gelmektedir. tüm katolik dünyası kiliselerde toplanmış ve tanrının krallığına gitmek için yalvarva pozisyonundadırlar. güneşin doğmasına yakın herkes büyük bir inançla kıyameti beklerken birde ne olsun? güneş doğmuş, papa yanılmıştır. ama yanılmaz bir kişilik olan papa hemen açıklamayı yapar;

"isa dualarımızı kabul etti. kıyamet 2000'de kopacak!"

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.