heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

28 Mayıs 2009 Perşembe

süper kahraman olmak için yapılması gerekenler!

9-10 yaşımdan beri örümcek adam hayranıyım. spiderman değil ha, örümcek adam. gerçi hala daha hastasıyım. ama tekrar tekrar yazayım; örümcek adam'ın.

işte o yıllarda tv'de örümcek adam'ın filmini seyretmiştim. ultimate serisi daha piyasaya çıkmamış elbete, klasik seriye sadık kalmışlar. parker'ı radyasyonlu bir örümcek ısırıyor ve örümcek adam oluyor. bu bilgiyi alan ben yerinde durur mu? durmaz elbet, akar gider deli gönül, hemen bir örümcek bulur, tv'nin kenarında bekletir de bekletir. çünkü tv'lerin radyasyon yaydığını artık biliyordum, örümceğe de bulaştıracaktım ve en sonunda elimi ısırsın diye bekleyip durdum. ama ne elimi ısırdı ne de örümcek adam olabildim. yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarından biridir o an!

ve evet, şimdi, yani ben, size süper kahraman olmanız için gerekenleri yazacağım. belki büyüyünce siz de süper kahraman olabilirsiniz!

öncelikle çocukluğunuzda çok büyük bir travma atlatmış olacaksınız. aileniz ölmüştür ve feci bir kaza geçirmişsinizdir veya sürekli bir özlem duyuyorsunuzdur. parker'ın anne babası ölmüştür mesela. onu büyüten may halası ve ben amcasıdır. anne ve babasının doğu alman casusu olduğu düşünüldüğü için öldürüldüğü söylentisi yüzünden, parker, soğuk savaş zamanı doğu berlin'e gitmiş, orada maceradan maceraya koşmuştur.

ardından gelişme çağınızda sevgilinizi kaybetmiş olacaksınız. parker'ın ilk ve gerçek sevgilisi gwen stacy'dir. mary jane baştan yalandır. parker, örümcek adam olduktan sonra büyük bir facia meydana gelmiş ve gwen'i kaybetmiştir. kaybının nedeni green goblin'dir. onu köprüden aşağı fırlatmış, parker ağ ile onu yakalamış, ama yine de gwen boynu kırılarak ölmüştür. parker, gwen hızla düşerken attığı ağ yüzünden onun ölümüne neden olduğunu düşünüp yıllarca kafayı sıyırmıştır. gwen her zaman biz örümcek adam hayranlarının(fan değil) yengesidir. saygımız ve sevgimiz sonsuzdur, kalbimizde yaşıyor.


evet, bir travma daha böylece bittikten sonra süper kahraman olabilmenin en önemli koşuluna sıra geldi. yani ezeli düşman. hiçbir süper kahraman, süperman olsa bile, ezeli bir düşmanı olmadığı sürece bir hiçtir. bu örümcek için green goblin'dir.

tüm bunlara sahipseniz, artık bir süper kahraman olabilirsiniz. çünkü siz, sizin başınıza gelen olayların diğer canlıların başına gelmesini istemezsiniz. burada kader devreye girer ve sizi bir süper kahramana çevirir. bu elbette süperman için geçerli değildir. çünkü o tüm evrenin en mal karakteridir.

süper kahramanlar hasımlarını salt güçleri sayesinde değil, akılları ile yenerler. venom, parker'dan güçlüdür. ama parker daima kazanır.

süper kahramanlar, süperman dallaması hariç eğlencelidir. iyi espri yaparlar. normal hayatlarında da kız kaldırabilirler. clark gibi değillerdir.

süper kahramanlar daima tayt giyer, masker takar. yani büyük bir aletiniz yoksa(erkekler için elbette) süper kahraman olmaya çalışmayın!

süper kahramanların mesleği süper kahramanlık değildir. adam gibi bir uğraşları vardır. parayı buradan kazanırlar. güçlerini kendi çıkarları için kullanmazlar. mesela parker örümcek ağlarından mj'ye hamak yapar ve onu sallar. mj eğlenirken o kara kara somurtur. "nerden buldum lan ben bu karıyı" diye!!!

süper kahramanları halk daima sever. ama süperman hariç otorite onları sevmez. çünkü kendi güç alanlarına girmiştir. halkı otoritenin gücü değil, otoritenin hükmedemediği biri koruyordur. bu yüzden otorite için süper kahraman ölmelidir. polis, itfaiye(!), jandarma hep süper kahramanın peşindedir.

süper kahramanlar yalnızdır. dostları çok azdır. gizli kimliklerini bilen kişi sayısı ise 2-3'ü geçmez. çünkü diğer durumlarda yakınlarına ve dostlarına zarar gelir. ama buna rağmen en büyük düşmanları daima onların gizli kimliklerini bilir.

5 yorum:

aşkın dedi ki...

Tek gerçek kahraman Tyler Durden.
Diğerleri uydurmadır.Ama Star'daki çizgi filmi güzeldi Allah için.

gerisi önemli değil... dedi ki...

iki kahraman vardır bu alemde. zagor tenay ve peter parker. gerisi sallama...

aşkın dedi ki...

Zebla'yı tek geçerim.Bu kadar komik isim olmaz.

aşkın dedi ki...

Bak o kadar komik ki ismini de yanlış yazdım.Var hesap et gerisini

gerisi önemli değil... dedi ki...

onu okumadım sanırım. veya mandrake de bir karakterdi. tam hatırlamıyorum. kızılmaske ve mandrake serisini sevmem. ben şehirde bile 10 kaplan gücündeyim!!!

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.