heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

16 Ağustos 2010 Pazartesi

çook saaolunn

teşekkür ederim, koskoca sağol kelimesinin yanında küçük bir kız çocuğu gibi kalıyor bence. hani birine minnettar kalırsınız ya, hah işte o zaman kullanılabilirsiniz teşekkür ederimi. gerçi arapça aslı taşakkur. ama taşakkur edemezsiniz! neyse, zaten teşekkürün piyasası da iyice düştü. nerede kızsal bir durum var(mesela yukarıdaki kart gibi) orada teşekkür vardır. öyle her mekanda, olur olmaz zamanlarda kullanılması son derece sakıncalı aslında. hatta teşekkür ederim demek bir erkek için oldukça zor. oldukça efemine bir laf. bu biraz kelimenin kendisinden kaynaklanıyor. tamamen ince seslilerden oluşmuş. erkek dediğin ince sesli kelimelerden de sakınır!

oysa sağol öyle mi? kaan tangaözü mesela, "çok saaolunn" yerine, "çok teşekkür ederimmm" dese gider mi hiç? "ahaha, orada da yumuşak g var" demeyin sakın! yumuşak g kelimeyi yumuşatmaz hiçbir zaman. olduğu heceyi uzatır. uzunluk bir erkek için gerekli olan bir ölçüdür! eşcinsel erkeklere bakın mesela, hepsi teşekkür eder, hiçbiri sağol demez. travestilerden bahsetmiyorum. onlar tabiri caiz ise her yerinize koyar geçer.

bunun yerine eyvallah demek de güzel. "nasılsın" sorusunun karşısında "eyvallah" demek iyidir. hem "sen nasılsın" deme zahmetinden de kurtulmuş oluyorsun. aslında bu kelimenin gerçek anlamı "yeminle evet" demek. anlam kaymasına uğramış görünüyor.

hem teşekkür ederim daha çok postacılar için uydurulmuş gibime geliyor. şarkısı bile var!

bunun özür dilerimi de var. kim, neyden özür diler yahu, geçmiş gitmiş bitmiş işte. özür dilesen ne değişecek. asıl önemli olan aslında özür dilerim demek zorunda kalmamak. neyse, bu özür dilerim yerine kullanılacak bir kelimeler bütünü de var elbette. o da; kusura bakma. bu cümlede "bir bok yedim, ama salla gitsin" anlamı mevcut. hem özür dilemek, sık sık özür dilemek oldukça aşağılık bir durum. hatta yalaka davranışı. kusura bakma de, geç gitsin.

6 yorum:

sadeceselin dedi ki...

çok teşekkürlerrr

gerisi önemli değil... dedi ki...

keyfine bak ;)

Nobody dedi ki...

"Teşekkür ederim" bende resmiyet duygusu uyandırır. Sağol daha bir dostanedir.
Mesela gıcık olduklarıma yada tanımadıklarıma teşşekkür eder, sevdiklerime saol ya derim:)
Eyvallah deyince aklıma miroğlu gelir yada 80'lerde filan söylendiği gibi "eyvallah koçum/gözüm/ciğerim"... lafı. İlla söylemek istiyosam eyvalllleeee deyip cıvıtmayı tercih ederim.
Ama takık olduğum tahammül edemediğim bişey varsa o da: "Teşekkür ederim çok merci" diyen hatunlardır.

gerisi önemli değil... dedi ki...

eyvallah, sağol dediğin kişilerden daha samimi olduklarına deniliyor aslında. yine herkese denmiyor.

şey de var hem, askerde deniliyor ya, nasılsın asker!!

teşekkür ederim dese tüm bölük, pehhh, ciddi manada eşcinsel mangası gibi kalırdık ortalıkta :) sağol vurgulu, bir kelimeyi vurgulu söylemek hoş bir şey. hem ağzını yaya yaya da söylenmiyor sağol. şu sertap erener'in yeni şarkısı var, gözzüm karraae, gönlüm yarrraee diye diye, ağzını şekilden şekile sokarak söylüyor, iğrenç çıkıyor o karaa ve yarraaa'lar. teşekkür ederim de bende aynı hissi uyandırıyor. sağol güzeldir :) eyvallal en iyisidir, herkese değil ama...

sadeceselin dedi ki...

çok mercii :P

gerisi önemli değil... dedi ki...

eyvallaaah :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.