heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

25 Şubat 2009 Çarşamba

atlantis

google, atlantis'in yerini de bulmuş! "eyvah" diyorum yavaş yavaş. nereye odaklanacağını bilirse bu uydular, porno dergilerdeki parmak izlerimi bile bulacaklar. neyse, konumuz atlantis;

atlantis olarak bahsedilen yer, atlantik'te bir yer olarak aranır durur. mu ile alakası yoktur. mu büyük okyanus'da. amerika kıtasında yaşayan mayalar ve aztekler ile mısırlıların ve yunan uygarlıklarının hemen hemen aynı anda başladığı düşünülürse ve birbirine benzer birçok şey buldukları bilindiği zaman bu önerme çok mantıklı bir hale geliyor. şöyle ki:

- tüm ilk çağ uygarlıklarında piramitler vardır. japonya'dan, güney amerika 'a kadar her yerde.

- tüm ilkçağ uygarlıklarında ve günümüzde de altın değerlidir. bu değişmez. bir tane bile uygarlık altını önemsiz olarak görmemiştir.

- tüm ilkçağ uygarlıklarında aynı takvimler kullanılıyordu. yani 365 günlük güneş takvimi.

- tüm ilkçağ uygarlıkları büyük doğal afetlerden bahseder. bu afetler tevrata bile girmiştir. platoon'un bahsettiği atlantis'in batışı, belki de tufan hikayesininin değişik bir versiyonudur.

- tüm ilkçağ uygarlıkları gökyüzünü gözlemlemiştir. modern insanın 1920'lerde bulabildiği pluton'u onlar biliyordu.

- tüm ilkçağ uygarlıkları benzer tanrı/tanrıçalara tapıyorlardı.

- tüm ilkçağ uygarlıklarının çıraklık ve kalfalık dönemi yoktur. birden bire, mükemmel binalar, 4 kıtada birden yükselmeye başlamıştı.

tüm bunlardan yola çıkarsak eğer; atlantik okyanusunun dibinde çok eski bir uygarlık vardır. büyük bir felaket neticesinde bu uygarlık batmış, insanları 4 kıtaya doğru kaçmış ve bilinen tüm eski çağ medeniyetlerini aynı anda başlattıklarını düşünebiliriz.

veya düşünmeyebiliriz!

2 yorum:

Üfürükten Prenses dedi ki...

kayıp mu adasında bahsediyorsunuz galiba..
türklerle bir alakası olduğunu duymuştum..
hatta bu konuda Atatürk2ün yaptığı çalışmaları okumuştum..

Atlantis'de türk yani :)

gerisi önemli değil... dedi ki...

dünya türk zaten :)

bu neyin neyi kapsadığna bağlı aslında. mesela hunlar türk değildir. hunlar büyük bir koalisyondur. bir sürü milletten oluşmuştur. ama türkler hundur.

yani atlantisliler türktür tezi en başından saçmalık. türkler atlantislidir deseler bir anlamı olabilir. istersen dayanak bile bulursun. mesela sümerler türktür hikayesindeki gibi. türkler sümerli olabilir, onların kültüründen etkilenmiş olabilir, ama sümerler türktür demek kadar saçma bir şey olamaz. harbi bak;)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.