heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

4 Haziran 2009 Perşembe

içki içerken fotoğraf çektirmek!

daha internet bile yokken, hatta fotoğraf makinası bile icat olunmamışken bir grup insan, bazen nehirlerin kenarında, bazen de taş bir binada bir masanın etrafında toplanarak içip dururmuş. maksatları öyle içip içip felsefi sohbetlere dalmak değil elbette. sadece eğlence. işte bu eğlencelerden biri tarihe malolmuştur.


bu dünyanın en meşhur içki masasını siz de bilirsiniz. yani l'ultima cena. adamlar coşmuş ağbi. öyle bir eğlence tertiplemişlerki masanın üstünde kadehler, kutsal kase, mezeler gırla. "yarın kimin evinde toplanılacak, babası isa ya bugün ne demiş" tek konu bu!

elbette masanın mutsuz bir kişisi, masaya göre haini de var! bu yahuda iskaryot. tüm gece süren geyik muhabbetinden bıkmış, organizasyonu terpitleyen isa adlı herife feci şekilde gıcık kapmış. tüm gecesi rezil olmuş, "napsam da bu herif beni bir daha böyle rezil ortamlara çağırmasa" diye düşünüyor. üstelik herife 3 kadehten fazla da vermemişler. önünde içki kadehi yok. ama o birazdan eğlenceyi terkedecek. çünlü isa nın sağındaki magdelena az sonra göbek dansı yapmaya başladığında iş iyice çığrından çıkacak. mekanı romalı polisler bastığında orada olmak istemiyor. üstelik sevgilisi onu terketmiş ve canı sıkılıyor!

ve evet, en sonunda iyice sarhoş olan isa "bu benim kanımdır, içiniz! bu benim etimdir, yiyiniz!" diyerek iyice gaza gelecek ve içki ile ekmek üzerinden laflar söylecek ve polis baskını ile beraber eğlenceye katılan markos adlı kişi isa yı tanımadığını belirtecek. eğlence o kadar çok popüler olur ki yuhanna, matta, luka ve markos adlı kişiler, isa ile beraber yaptıklarını kitap haline getirirler. paraya para demezler!

o bir köşede kalan garibim yahuda iskaryot ise sabah olunca intikam hırsı ile polise koşar ve "gerçek 'sayın muhbir vatandaş' benim" diyerek herifi ispiyonlar. akabinde sırf bir içkili eğlence yüzünden isa çarmığa gerilir. çünkü roma valisi ve kudüs hahamı, bu eğlenceye çağrılmadıkları için ona çok bozulmuşlardır!

o içkili, yemekli eğlence o kadar eğlenceli olur ki masa dağıldığında ortaya koskoca bir din çıkmış ve milyonlarca kişi o din peşinde savrulup gitmiştir! üstelik eğlencenin etkisi aradan 1500 yıl geçmiş olmasına rağmen ve hala daha devam etmiş ve leonardo da vinci adlı ressam tarafından resmedilmiştir. üstelik resim bir tabloda değil, duvardadır. duvar da milano'dadır!

siz siz olun, içerseniz işte böyle için! gördüğünüz gibi böyle içerseniz değil takımınızı, değil ülkenizi, dünyayı bile kurtarabilirsiniz!

(tabii o gecede neler olduğunu çizen bir sürü sanatçı vardır, üstelik bunların değişik versiyonları da vardır. da vinci hariç gerisi bence yalandır.)

2 yorum:

nymphetamine dedi ki...

yaa geçenlerde arkadaşlarla içerken çok gaza geldik, memleketi, insanlığı bırak, güneş sistemini komple kurtardık, ben samanyolunu gözüme kestirmiştim andromedayla makul bir senaryoda çarpıştırıp tatlıya baglayacaktımki buna benzer bir senaryo aklıma geldi, paranoid olma riskinide göze alarak sakladım düşüncelerimi kendime. Doğru zamanın gelmesini bekilyorum.

gerisi önemli değil... dedi ki...

"i may be paranoid, but not an android" demiş thom yorke...

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.