heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

21 Ocak 2010 Perşembe

harbe giden sarı saçlı çocuk

bu ülkede genelkurmay başkanlığı yapmış iki subay, birinci dünya savaşında ingilizlere esir düşmüştür. hatta biri daha sonra cumhurbaşkanı bile olmuştur.

ragıp gümüşpala ve cevdet sunay.

meluncanlar diye bir grup, atalarının osmanlı olduğunu ve portekizlilerle yapılan savaşlar sonucu esir edildiklerini ve ingilizlere satılıp amerika'ya düştüklerini iddia etmişlerdir.

ikinci viyana kuşatmasının büyük bir başarısızlıkla sona ermesinden sonra, kadınlarına kadar binlerce türk esir edilmiştir. esir pazarlarında haraç mezat satılmıştır.

haçlı savaşları sonucu esir edilen bazı selçuklu prenslerinin torunları hala fransa'da yaşamaktadırlar ve soyadları türkçedir.

fatih'in oğlu cem sultan, kendi isteği ile gitse bile yıllarca avrupalılar tarafından esir edilmiştir. hatta oğlu hristiyanlaştırılmış ve rodos kuşatması sırasında kuzeni sultan süleyman'a karşı savaşmıştır. cem sultan'ın soyu vatikan prensi ünvanı ile hala yaşamaktadır.

birinci dünya savaşında esir edilen türk askerlerinin sayısını ben bilmiyorum.

gördüğünüz gibi türkler de, diğer milletlerin askerleri gibi esir edilebiliyor. esir düşmek ayıp değil. ama şimdi ölmek zamanı, yaşamak gereksiz.

Şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, sanıkların şahsi tehlike korkusunu yenerek mücadelelerine devam etmeleri, silahlarını bırakarak teslim olmamaları gerektiği açıktır. Yakın tarihimizde daha da olumsuz şartlara rağmen atalarımızın hayatlarını feda ederek bu vatanı bizlere emanet etmiş olduklarını gözden uzak tutmamak gerekmektedir. Aksi takdirde, yani bu tür insani duyguların bahane edilerek olaya yaklaşılması durumunda, askerlik mesleği ve dolayısıyla vatan savunmasının yapılamayacağı bir gerçektir. Üst bölgesinde görevli olan 12 personelin şehit olmasına ve 17 personelin yaralanmasına rağmen canları pahasına çatışmaya devam etmiş, silahlarını bırakarak teslim olmamışlardır.”

orhan veli zamanında ne güzel yazmış:

harbe giden sarı saçlı çocuk!
yine böyle güzel dön;
dudaklarında deniz kokusu
kirpiklerinde tuz;
harbe giden sarı saçlı çocuk!

devamını da yazmış elbette:

neler yapmadık şu vatan için!
kimimiz öldük;
kimimiz nutuk söyledik.

3 yorum:

aşkın dedi ki...

Vay vay vay.Yıllarca bütçeden aslan payı al, personel sayınla övün, sonra kendi toprağında bu derece büyük bir baskını üstelik bu zamanda engelleyecek yetiye sahip olma.
Daha istihbarat kısmına girmedim bile.Hatta silahların tutukluk yapmasını da dış güçler ve Sorosçuların uydurması sayıp bu yönde verilen ifadeleri de yok saydım.
Kısacası, ölseydiniz ne güzel olacaktı.Sağ kaldınız, ihmalleri herkes öğrendi.Şimdi uğraş dur.Elbet bunun bir bedeli olacaktı.

sadeceselin dedi ki...

şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda...

ölenler sağ kalanlardan daha çok..

gerisi önemli değil... dedi ki...

ölmediler diye böyle bir karar vermişler yahu, harbiden yuh. sanki o engel aşılsa vatanın bütün tersanelerine girilecek, bütün kaleleri işgal edilecek. olacak hiçbir şey yok, çatışıp kaçıyorlar. analar oralarda ölsün diye doğuruyor sanki bu çocukları...

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.