heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

3 Eylül 2010 Cuma

olur, olmaz

insan için evet demenin her zaman bir çekiciliği var aslında. çünkü alışkın olmayan bir insan, kolay kolay hayır diyemez. çünkü hayır demek karşı koyma ile alakalı. hayır demek, biraz isyan katıyor işin içine.

insanlar doğduklarından beri evet demeye alışmış. bebekken yemek yemek istemezsin, zorla yedirirler. evet demek zorunda kalırsın. büyürsün ve gece 12'den önce eve gelmen gerekir. tıpkı masallardaki gibi. kabullendirirler her şeyi. dolmuşta bile birileri para uzatırken hayır diyemiyorum mesela ben. yoksa dürtüyorlar. bu, daha feci oluyor.

kafadan sakat bir yöntem aslında bu referandum. alışkın olunan bir cevap ile alışkın olunmayan bir cevap yarışıyor. olur mu, olmaz mı? evet mi, hayır mı? insan doğası gereği olur veya evet der.

hem yetmez, ama evet ne demek yahu. yetmiyorsa neden evet der ki insan, hayır demeli ve yettiğini düşündüğünde evet demeli.

bir insan bir kere bile bir şeye evet derse eğer, peşinden gelen her şeye evet demek zorunda kalır. zincirleme bir evetler zincirine takılırız. çünkü ilk evetten sonra hayır demek çok zordur.

saramago'nun körlük romanının devamı olan görmek romanı vardır. herkes, hiç bir organizasyon olmadan, içlerinden geldiği gibi beyaz oy kullanır. beyaz körlüğe gönderme yaparcasına. işte oradaki gibi bir boykot olmalı aslında. boş oylar % 85 falan olmalı, pehhh....

9 yorum:

cem dedi ki...

susuzluktan ölüyorsun, bir bardak su ancak keser susuzluğunu ama sana yarım bardak su veriyorlar. yok içmem beni ancak bi bardak su keser dersen, şüpheli bi durum çıkar ortaya..:))

böyle bir şey işte "yeterli değil ama evet" demek...

karikatür pek güzelmiş, eğlendim öğlen öğlen.

gerisi önemli değil... dedi ki...

bu değişiklikler benim için su gibi bir ihtiyaç değil. esas başkaları için su gibi bir ihtiyaç. onların ihtiyaçlarına destek olmam gereksiz. yani suyu verecek olan benim, içen onlar :)

bossa nova dedi ki...

Penguen kapağı çok güzel ama o devamında gelen haz alma seslerini kimler çıkaracak acaba?
Ben de düşünüyorum EVET öyle çekici ki beyazıyla insan gider buna diyorum.

gerisi önemli değil... dedi ki...

son afiş rezaletinden sonra evet diyenin aklından şüphe ederim. ergenekoncular sadece plan yapmaktan içerdeyken bunlar böyle bir plan yapıp uygulayabiliyorlar ve hiçbir şey olmuyor. kazanmak için bu kadar pespaye olunuyorsa, din bu kadar çok kullanılabiliyorsa yazıklar olsun. rezil herifler.

haz sesi ise klasik tecavüzden kaçınılmazsa zevk alma hadisesi. malum, ülke insanımız tecavüz edilmeye çok alıştığı için tecavüz etmeye bu kadar meyilli.

cem dedi ki...

''hem yetmez, ama evet ne demek yahu. yetmiyorsa neden evet der ki insan, hayır demeli ve yettiğini düşündüğünde evet demeli.''

cümlesine açıklık getirmeye çalıştım. yoksa evet ya da hayır demen hiç umrumda değil. keşke senin de umrunda olmasa..

neden hayır ya da evet dediğini anlatsan evet ya da hayır diyeceklerin aklından şüphe edeceğine v.s.

D!mple Rock dedi ki...

evet demenin her zaman bi kolaylığı var katılıyorum. Ve şöyle de birşey var günlük hayatta arkadaslık ilşkilerinde dahi hayır diyemeyen insanlar söz konusu. ki burda kanundan bahsediyoruz. bir de totoyu kaldırıp sandığa gtmeye üşenen hayırsız hayırcılar var ki durum daha da berbat bi hal alıyor. ve sonuc.

Ne yaptık ettikse olduramadık.

gerisi önemli değil... dedi ki...

sağlik-olsun...

Rebecca dedi ki...

insanımıza salak muamelesi yapılması beni mutsuz eden. sırf hayır diyemiyor diye evet dedi. şimdi de bu mu? hayır da çıkabilirdi o zaman hayılda hayır var a inanan teyzeler hayır dedi mi dicektik. yapmayın, aşın bunu

gerisi önemli değil... dedi ki...

bu yazıda insanımıza nasıl bir salak muamelesi yaptığımı ben göremedim. sadece evet demenin daha kolay olduğunu yazdım.

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.