heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

29 Eylül 2010 Çarşamba

lucky



eğer bir süper kahraman olsaydım, iyileri mahvetmek için bu şarkının girişiyle ortamlara dalardım. mesela biri dilenciye para mı verecek, tam parayı uzattığı anda kulaklarının dibinde lucky'nin girişi çalar ve ben hem dilenciyi, hem de parayı vereni bir güzel dövüp, akabinde dilenmenin ve dilencilere para uzatmanın kötü bir şey olduğunu söylerdim!

şarkının ise bununla alakası yok elbette! thom, yatalı erkek okulunu bitirmiş birisi. bu yüzden kadınlarla uzun süre iletişim kuramamış. zaten feci şekilde kayık olan tipi ile bunu başarması oldukça zor olurdu. o da gördüğünüz üzere radiohead adlı grubu kurmu ve bu iletişim problemini halletmiş! neyse, thom şarkıda sarah adlı birine platonik olarak aşık! gerisini açıklamalarımda okuyabilirsiniz!

i'm on a roll,
i'm on a roll this time,
i feel my luck could change.
(bebeğim, hayalimde üzerinde yuvarlanıyorum, hemde şimdi üzerinde yuvarlanıyorum. bu sefer şansımın değiştiğini hissediyorum)

kill me sarah
kill me again with love.
it's gonna be a glorious day.

(sarah, ya öldür beni ve kurtar bu aşkından, can çekişmeye devam ediyorsam eğer bu sefer tekrar öldür beni, ama aşkınla. aşkınla öldüğüm zaman, o benim zafer günüm olacak)

pull me out of the aircrash,
pull me out of the lake,
cause i'm your superhero
we are standing on the edge

(biliyorsun bebeğim, o uçak kazasından beni çekip alan sendin, göle düşmüştüm, beni sen kurtardın. buna rağmen ben senin süper kahramanınım, biz yaşamın kıyısındaydık, az kalmıştı sona, sen kurtardın beni)

the head of state has called for me by name
but i don't have time for him
it's gonna be a glorious day
i feel my luck could change

(o büyük kurtuluştan sonra başkan bizi kabul etti ve inanır mısın bilmem, beni ismimle çağırdı. fakat benim onun için zamanım yoktu. çünkü seni düşünmekten başkanla görüşmeye fırsat bulamadım. ve bu sefer zafer benim olacak bebeğim, çünkü gerçekten şansımın değiştiğini hissediyorum. daha önce hiç bir kız benim hayatımı kurtarmamıştı, ama sen kurtardın.)

pull me out of the aircrash,
pull me out of the lake
i'm your superhero
we are standing on the edge
we are standing on the edge..

(eğer yapamıyorsan, beni sevemiyorsan beni o uçak kazasından çekip almayacaktın, beni gölden çıkarmayacaktın, senin süper kahramanın olmak için bu kadar çok didinmeme gerek kalmayacaktı, biliyorsun, biz yaşamın kıyısındaydık ve yaşamın kıyısındayız)

şarkının gerçek hikayesini bilenler varsa eğer yorumda anlatsın, eklerim...

4 yorum:

Pink Freud dedi ki...

Thom Yorke ya.. Çok nevrotik değil mi?

gerisi önemli değil... dedi ki...

değil :)

Nobody dedi ki...

çok sevdiğim birkaç vokalden biridir tom. lucky de "ok computer" albümündeki en güzel şarkıdır bence.
bir arkadaşım sırf grubu dinlemek için -yanlış hatırlamıyorsam- yunanistana gitmiş, bu şarkıyı söylerken tom gitarını parçalamış:)
istanbula gelse, iki elim kanda olsa giderim.

gerisi önemli değil... dedi ki...

en sevdiğim insanlar biridir thom yorke, hiç tanımasam bile ve evet, bayıldığım on radiohead parçasından birisidir. günün birinde gelirse eğer ve bilet fiyatı uçuk olursa arabamı satarım giderim, o derece :)

gelmezse eğer yeşil pasaportumu beklemeye devam edeceğim.

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.