heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

24 Eylül 2010 Cuma

ayrıntaladım - 13

geçen kış limonun ve c vitaminin soğuk algınlığı ile alakası olmadığı, tedavi etmediğini söylediler.

geçen gün kolestrol denilen nanenin kalp krizine neden olmadığını tv'den söylediler. üstelik kolestrol çok faydalı bir şeymiş. düşük olduğu zaman insanda depresyona kadar giden rahatsızlıklara neden oluyormuş. kalp krizine neden olan durum ise damarların yaralanması ve bu yaraların sigara ve doğal olmayan yağlarla kapatılamamasıymış. anlayacağınız kanola, mısır ve soya yağı beş para etmez. zeytin ve fındık yağından şaşmayın.

tavuk salam, sucuk ve sosislerini yemeyin. çünkü tavuk eti hariç, derisi, kemiği, ciğeri vb artıklarından yapılıyor.

dünyadaki tüm tavuk bacaklarının hepsi çin'e gidermiş. çinliler pişirip yerlermiş.

kilo vermede günlük alınan kalori ile tüketilen kalori arasında bir bağlantı yokmuş. önemli olan hücrelerin alım durumuymuş. etten, yağdan kesip tahıla yönelince kilo verilmiyormuş.

vitamin hapları vücudu tembelliğe alıştırdığı için yararlı değilmiş. önemli olan sindirim esnasında bu vitaminlerin vücut tarafından sindirilmesiymiş.

sanılanın aksine tarım ilaçlarından zehirlenmeler büyük boyutlarda değilmiş. her türlü besinde belirtilen oranda kalıntı kaldıktan sonra problem yokmuş. bu maddeler esasında karaciğerde depo edilirmiş ve belirli bir seviyeye gelince karaciğer problemlerine ve kansere neden oluyormuş. bu da uzun yıllar gerektiriyor. soyulabilen her tür meyve ve sebzeyi soyun derim size.

şarap yapmak çok basit. üzümün suyunu çıkarın ve bekletin veya içine ekmek atın. bir süre sonra o su şaraba dönüşecektir. dengeyi sağlayın, sonra sirkeleşebilir.

yumurtanın sarısı aklanmış.

manda yoğurdunda bile hayvansal yağ alınıp yerine bitkisel yağ konuluyormuş.

bir veteriner arkadaşım ülkedeki en sağlıklı sütün danone olduğunu, çünkü sadece trakya'daki sütleri aldığını, ülkenin en temiz sütlerinin de trakya'da üretilebildiğini, anadolu'da ise sütlerdeki bakteri oranının ab standartlarının çok üstünde olduğunu(trakya'da da üstünde), sterilizasyonla bile bu oranın düşürülemediğini, bunun nedeni olarak ahırların çok sağlıksız, sağımın ise pis yapıldığını söyledi. danone'den sonra kendi gözlerimlerine göre pınar ve ülker geliyormuş.

pastavilla'nın üretim bantları fecaat haldeymiş.

hazır yemek sektörü berbatın da ötesindeymiş. et yemeklerinin 3-3,5 lira olmasının sebebi ise adamlarının hastalıklı, hastalıksız, ölmüş demeden her hayvanı ölü fiyatına almalarıymış.

yediğimiz taze kaşarların çoğunluğu geri iade edilen peynirlerden yapılıyormuş. o peynirler eritilirmiş ve kaşara dönüştürülürmüş.

içtiğimiz meyve sularının neredeyse tamamı piyasaya sürülmeyen çürük, çarık meyveler ile çiftçinin bile toplamadığı ağaç altına dökülmüş meyvelerden yapılırmış. elma suyunun elmadan daha ucuz olmasının başka mantıklı açıklaması olamazdı zaten.

kolanın şekeri açlık hissi uyandırmaz. bu yüzden kilo almanıza yol açar. bu şeker mısırdan elde edilir.

kanola denilen bitki, ilkbaharda yol kenarlarında açan sarı renkte yabani hardalın gdo'lu şekliymiş. geçen ilkbahar ve yaz başında çatalca, silivri tarafına gittiyseniz eğer, sarı renkteki büyük büyük tarlaları görmüşsünüzdür. işte o tarlalar, kanola tarlalarıymış.

2-3 sene önce meydana gelen arı ölümlerinin nedeni ayçiçeği tohumunda kullanılan bir tohum ilacının etkin maddesiymiş. arı, ayçiçeğine polen için geldiğinde bu madde yüzünden yön duygusunu kaybediyormuş.

organik ve ekolojik tarım aynı anlama geliyor.

2 yorum:

iris dedi ki...

hmmm, çok süt içen biri olarak çok takıldım şimdi ben bu bilgiyee... n'etsem ki...

gerisi önemli değil... dedi ki...

merak etme, ben de süt içen biriyim ve sallamıyorum, sütün keyfini çıkar :)

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.