heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

30 Mart 2009 Pazartesi

türk - yunan rekabeti

bahsetmek istediğim durum ege, kıbrıs, karasuları meselesi, tarihsel düşmanlık, yemek isimleri, kardak falan değil. sportif ve müzik rekabetini anlatacağım.

herşey 2001 yılında türkiye'de yapılan avrupa basketbol şampiyonası'nda avrupa ikincisi olmamızla başladı. akabinde futbolda dünya üçüncüsü yolduk. bir yıl sonra sertab erener ile örovizyonu kazandık. sen misin bu büyük başarılara imza atan! yunanlılar gaza geldi ve hemen cevap vermek ihtiyacını duydular. önce basketbolda avrupa şampiyonu olup bizi geçtiler. hemen ardından da futbolda avrupa şampiyonu oldular. en sonunda o hırsla örovizyonu da kazandılar!

ama mesele bu kadarla kalsa yine iyi. işi abarttılar. istanbul'da şampiyonlar ligi finali oynandı ve finalini milan-liverpool oynadı. 2 yıl sonra finali atina'ya verdiler. kardeşim adamlar o kadar hırslıymışki finali de aynı takımlara oynattılar. bu kadarına pes diyorum. korkum maçı liverpool'un almasıydı, ama o kadarını beceremediler! maçı milan aldı!

tabii biz bu rekabete pek karşılık veremedik! adamlar olimpiyatı düzenledi. ne kadar uğraşsak boş, alamıyoruz! gerçi ortaklaşa bir avrupa şampiyonası düzenlemek istedik, ama beceremedik!

işin savaş boyutunda da ilginç bir bilgi var aslında. 1897 türk-yunan savaşı'nda almanlar türkleri, ingilizler yunanlıları desteklemektediler. x ışınları daha yeni bulunmuştur ve ilk kez bu savaş sırasında ingiliz ve almanlar tarafından askeri amaçlı kullanılır. yani yeni bir teknoloji olan röntgen cihazı, türk ve yunan halkları üzerinde denenmiştir!

rekabet böyle olsa bile özellikle 17. yy'da batı avrupa kaynaklarına göre yunan ve türkler arasında hiçbir fark yoktu. ikisini de kaba saba, zorba ve doğulu olarak görüyorlardı. kendi yaptıkları milletler tablosunda ruslardan sonra en aşağılık! ulus türk ve yunanlılardı.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.