heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

5 Mart 2009 Perşembe

ne biliyorum ki?

insanların dünya üzerine adlarını kazıma isteğini hayranlıkla izlemeye devam edeceğim. tarihi sevmemin bir nedeni de bu durum. unutulmamak için sürekli çaba harcıyoruz. mağara resimleri bile bu yüzden ortaya çıkmadı mı? hmm, aslında düşününce... evet, insanlar avladıkları hayvanların çoğalması, korktukları hayvanların azalması için onları duvarlara resmetdiler.

hakan günday'ın piç'inde müthiş bir benzetme vardır. insanlar önce herşeyden korunmak için etraflarına duvar örerler. ardından bu duvarın arkasında kalanları röntgenlemek için pencere açarlar. bu röntgenledikleri ile tanışmak için ise kapıyı icat etmişlerdir. dünyanın en bilinen gizli(!) örgütünün masonlar olmasına şaşmamak lazım. sonuçta onlar duvarcıydı. duvarcı ustalarıydı. ortaçağ avrupa sında en çok aranan işçilerden oldukları için keyifleri yerindeymiş bu ustaların. kafalarına göre gezer, örgütlerini kurarlarmış. kendilerine usta olarak hiram abif i almışlar. acaba ilk pencereyi açan insan ne düşündü? nehir kenarlarına kurulmuş köylerde mi açıldı ilk pencere? yoksa insanlar birbirlerinden gizlenmek ihtiyacını hissedince mi pencereyi açtılar? "ayy evime hiç güneş girmiyor. havalansın diye açayım bari" diye konuşup, penceresini açar gibi yapıp, etrafı ne zaman röntgenlediler?

arabanızın kontağını hergün çeviriyorsunuz. ama kontağı başkası da çevirebilirdi. veya o çok sevdiğiniz evinizde başkası da oturabilirdi. giyisilerinizi başkası da giyebilirdi. size ait, size özel olan ne varsa hepsini başkaları da kullanabilirdi. hatta sevgili eşiniz/sevgiliniz, siz olmasanız başkası ile eğlenirdi. o zaman?

üç çocuk yapın. çünkü çocuklarınız kesinlikle ve kesinlikle siz olmadan olamazlardı. kendi devamlılığınızı onlarla sağlayın! başka hiçbir şekilde bu dünyada kendinizi ifade edemezsiniz. çünkü ikinci süleyman'ın üçüncü sadrazamını bugün kim hatırlıyorsa, gelecekte de seni aynı sayıda kişi hatırlayacak.

veya;

hakan günday olmasaydı kinyas ve kayra olur muydu? veya chuck palahniuk olmasa fight club olur muydu? belki brad pitt'in yerini biri ikame ederdi. ama palahniuk'un yerini biri asla ikame edemez.

avrupa'nın ahlaksızları çok tatlı...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.