heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

11 Aralık 2009 Cuma

truvalılar türktür!!

hikaye bu ya, truva'nın son kralı priamos'un generallaerinden birisi olan turkus, kıyımdan kaçarak asya'ya kaçar. çok içlere kadar çekilir ve binlerce yıl intikam hırsı ile bu ırkı yetiştirir! neden priamos'un oğulu değil de generali derseniz eğer, hector öldürülmüştür zaten, paris ise brad pitt'i topuğundan vurup öldürmüştür!

neyse, batıya gidenler roma'yı kurmuş ve zamanla intikamlarını yunanlılardan almışlardır. doğuya gidenler de türk olarak geri dönmüş ve bu sayede helenlerden intikam kesin olarak alınmışmış.

ama türkleri truvalı yapma işinin özü başka tabii. avrupalılar, istanbul'un türkler tarafından fethinden sonra türkleri de avrupalılaştırmak için böyle bir temennide bulunmuşlar. yani doğulu bir ırkın istanbul'u almasını kabullenememişler. üstüne fatih'in ağzından çıktığı söylenen "truva'nın intikamını aldık" lafı da tuz biber olur bu işe. hatta roma piskoposunun kendisine yaptığı düşmanlığı "yahu sen de ben de truvalıyız, düşmanımız bu yunanlılar, biz kardeşiz" dediği de söylenir. ve hatta bir kardinalin fatih'e "truva prensi" diye hitap ettiği bilinir.

bu yüzden dönem tarihçileri bu tür hikayeler yazmıştır. ancak avrupalı tarihçiler, viyana bozgunundan sonra türk korkularının kısmi azalışıyla beraber bu tür hikayeleri de önemsemezler. şimdi ise bizim bazı deli bozuklar mitolojik hikayelere gerçekmiş gibi hırsla sarılmaya başladılar. ama bu durum, ırkı soylu bir geleneğe bağlamaktan başka bir şey değil. yani truvalı olsak ne, olmasak ne. ama bak, hepimiz çanakkaleli olabiliriz, ona itirazım yok!

laf aramızda, mustafa kemal de büyük taarruzdan sonra "truva'nın intikamı aldık" demiş. gerçi o intikam çanakkale savaşında da alımıştı. malum, o savaşta ingiliz zırhlılarından birisinin adı da agamemnon'dur. yani truva savaşında ege'nin batısının kralı. savaş sırasında bu zırhlı boğazın soğuk suları ile kardeş olmuştur.

aynı tür hikayeler çok eski avrupa katolik aileleri için de geçerlidir. mesela habsburglar soylarının isa'nın soyuna dayandığını iddia eder. merovenjler de bu işlemi magdalalı meryem'le yaparlar. magdalalı, isa'nın göğe yükselmesinden sonra onun çocuğu ile beraber güney fransa'ya kaçmıştır. velhasıl kelam; isa'nın soyu da kral davut'a dayanmaktadır. böylece soyları dince kutsanmış olan en yüce kralın kanına kavuşmuş olur. zaten tüm avrupa kraliyet aileleri akrabadır. böylece tüm soy davut'a dayanmış olur!

bu kraliyet soyunu soylulaştırma işleminin orta asya versiyonu da vardır. cengiz'den önce soyu oğuz han'a dayanmayan hiç kimse ortaya çıkıp hakan olamazmış. cengiz'den sonra ise cengiz ve oğuz han olarak bu kural yenileniyor. mesela timur'un soyu ikisine de dayanmaz. bu yüzden tüm yetki kendisinde bile olsa başında göstermelik bir hakan vardır.

keza osmanlıda da durum aynıdır. timur'un önünden kaçan kişiler osmanlı ailesi için yeni bir soy grafiği yapmışlar ve yıldırım beyazıd'ı oğuz han'ın torunu yapmışlardır. oysa ertuğrul'un boyu kayı olduğu bile şüpheli, hadi kayı oldu, kayıların onlarca küçük aşiretinden birisi de olabilir. ayrıca osmanlı ailesinde erkek tükenirse başa kırım hanı geçecekmiş. çünkü kırım hanı da soylu bir aileden geliyor.

6 yorum:

aşkın dedi ki...

Türk nedir?
Esmer bıyıklı?
Çekik gözlü zayıf?
Sarışın beyaz tenli?
Ata'nın en büyük ama aynı zamanda en netameli başarısı, yaklaşık yüz yıldır kan-soy-ırk meseleleriyle kafayı yemiş bir topluma bu basit ve devasa soruyu unutturmuş olmasıdır.
Bir Yavuz Bülent Bakiler şiiriyle sözlerimize noktayı koyalım:

Colorado Colorado
Ozan yurdu Colorado
Zencisiyle Çinlisiyle
Bir bütündür Colorado

gerisi önemli değil... dedi ki...

türk bir ırktır, siyahı da var nadir de olsa, beyazıda, sarışınıda, karasıda, gerisi önemli değil. ırkın ön plana çıkarılmaya değer bir yanı yok. anadan doğma bir özellik çünkü...

aşkın dedi ki...

Dünya Türk oldu?

gerisi önemli değil... dedi ki...

olsa bile umrumda değil :)

aşkın dedi ki...

İki posttur dediklerine atıf yapıyorum ama anlamadın sanırım.
''türk bir ırktır, siyahı da var nadir de olsa, beyazıda, sarışınıda, karasıda''
Şaka mı bu?

gerisi önemli değil... dedi ki...

hahaha :)

saf kakn ırktan bahsetmiyorum veya almanların ırk tanımından...

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.