heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

8 Aralık 2009 Salı

süleyman demirel'in altın siyaset yılı!!

hayata ısparta'nın çoban sülü'su olarak başlayıp barajlar kralı olarak devam eden, siyasete atılmadan önce morrison süleyman olarak adlandırılan ve akabinde baba lakabını alan, koskoca mason localarının çat diye ikiye bölünmesine neden olup bu ülkeye yaptığı en büyük hizmeti gerçekleştiren, siyasete 29 kasım 1964'de başlayan başlayan dokuzuncu cumhurbaşkanımız, 29 kasım 2014'de altın siyaset yılı'nı kutlayacaktır. tahminlere göre 2500 yılına kadar yaşayacağı için ilk 50'sini kutlaması bence çok abukça bir hareket. ama nasıl olsa kendisiyle beraber yola çıkanlar o kadar yaşamayacak. o yüzden omuz omuza verdiği bu kişiler hakkın rahmetine kavuşmadan bu kutlu gün kutlanmalıdır. neyse efendim, ben kendimce hazırladığım kutlama programını yazayım;

- ilk önce, üzerinde başbakanlık yazan 6 koltuğa sırayla oturur. sonra, en son sırada bulunan cumhurbaşkanlığı koltuğuna da oturur. akabinde;
- deniz gezmiş ve arkadaşlarının idamının canlandırılması ve 1961 anayasasını budama makası ile budama töreni. hayatta kalan idam sevdalısı mebusların gözlerinden yaş da gelmesi amacıyla 3 devrimcinin temsili mankenleri hazırlanır. tekrar tekrar idam edilmeleri için temsili önergeler verilir. "idam, idam" diye bağırılır.

- çetin altan bu programa çağrılmalıdır ve tekrar "nazım türkiye'nin en büyük şairidir" demelidir. aynı gözleri dönmüş yiğit sağcı mebuslar, gariz küfürler ve hınçla, küffarın üstüne gider gibi altan'a saldırmalı, sadun aren'ın gözleri oyulması çalışmaları için sadun aren maketlerinin sandalyelere koyulması gerekmektedir. nazım hikmet maketleri yakılıp, şiirleri kağıt öğütme makinasına atılmalıdır.

- fikret kızılok'tan demirbaş adlı süleyman demirel şarkısını yüzlerce kez tekrar dinlemek.

"ne padişah ne sultan
bi enişten bi ablan
yanında bir de baban
sefam olsun yaradan

süleyman hep başbakan
başbakan hep süleyman"

- ülkemizin her yerinden gelen 550 vatandaşımızın katılacağı temsili şapka kapma töreni. birinciye dp'nin kuvvetli olduğu bir ilden birinci sıra mebus adaylığı verilecektir.
- temsili türkiye'yi 70 cente muhtaç etme töreni. bu anlamlı günde 50 cent'in adı 70 cent olarak değiştirilecektir. bu yüzden türkiye'deki 50 cent hayranları imza kampanyası düzenleyip toplanan imzaları amerika'ya yollayacaklardır.
- temsili aile fotoğrafı çekimi. yanlız bu kişilerin çoğu yolsuzluktan hapse girip çıktığından bir kısım kişiye ulaşılamayabilinir. bu yüzden, bu kişilerin maskesini takan milyonlarca fakir kişinin kareye girmesi gerekir. o kareler ancak öyle dolabilir.

- temsili ecevit, erbakan ve özal'la koltuk kapma savaşı. çiller ile atışmalar, demirbaş şarl'ın ruhunu çağırma töreni, "cindoruk çok yaşasın" diye havai fişek gösterileri.
- temsili asker geldiğinde şapkayı alıp gitme töreni.

- demirel'in meşhur sözlerini söylediği günlerde doğan kişilerin, bu sözleri demirel gibi söylemesi. milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu sözlerin okul duvarlarına da yazdırılması için meclise önerge verilmesi.

böylece sayın demirel'e şükranlarımızı sunduğumuz gibi nasıl büyük bir insan olduğunu da hatırlarız. benden sonra öleceği için gözüm açık gitmez.

4 yorum:

maRLa dedi ki...

kusura bakma ben o üstteki fotoda kaldım, hala gülüyorum, yazıyı okuyamayacağım:))

gerisi önemli değil... dedi ki...

oku, gerisi önemli değil :)

.../J/... dedi ki...

o-kodum anladim tebelluğğ ediyovum...

gerisi önemli değil... dedi ki...

tebellüğ, 'büluğ'dan gelir, yavaş yavaş, sakince..

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.