heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

16 Mayıs 2011 Pazartesi

seven üzülür, üzen sevilir!

birisinden hoşlanıp hoşlanmayacağımızı veya aşık olup olmayacağımızı etkileyen bir kaç durum ve/veya aşama vardır.

birincisi: insanlar genellikle kendilerine benzeyen ya da kendilerine denk kişilerle çift olurlar. öğretmenler öğretmenlerle, işçiler işçilerle, köylüler köylülerle evlenirler. sosyal tabakalar bu yüzden vardır! bu yüzden çiftler, fiziksel çekicilik, eğitim, iq gibi başka etkenler bakımından da birbirine benzerler. aynı şekilde kültür ve din açısından benzerlik de bu olayda etkilidir. çoğunluk bir alt sosyal sınıftan biri ile takılmak bile istemez. ama onları kullanmaya meyillidirler. istisnayi olarak zıt kutuplar da birbirini çekebilir. kerem ile aslı farklı dinden olsalar bile sosyal sınıfları aynı olduğu için birbirini çekmiş olabilir. ama leyla ile mecnun ve ferhat ile şirin'de bu sosyal sınıf benzerliğini göremiyoruz. ne olursa olsun, güzel kadınların bir çoğu için fiziksel özelliği, sınıf atlama tahtasıdır.

ikincisi: elbette aşık olmayı etkileyen tek husus sosyal tabaka benzerliği değildir. bu denklik safhasını geçtikten sonra ödül ve bedel ortaya çıkar. yani işin içine ilgi, sevgi, güven, güvence, paylaşım, beceri, bilgi, para, enerji, üreme ve seks de girer. bir çok insana göre aşk bir muhasebeden başka bir şey değildir. yani; ödediğiniz bedel =  kar - ödül. genelde ilişkinin bitme noktasına doğru onun ödediğiniz duygusal bedeli hak edip etmediğini düşünürsünüz. zaten bu aşamaya geldiğinizde ilişkiniz bitmiştir. sonuçta kafasını bu muhasebe hesabına takan birisinin mutlu olma şansı pek azdır. pek çok insanın temel mutsuzluk kaynağı da bu muhasebe hesabıdır. insanları sevmekte herhangi bir problem olacağını hiç sanmıyorum. mesele beklentinin fazla olmasıdır. insanları seviniz, ama beklentinizi düşük tutunuz. en delice sevgi, beklentisiz sevmektir.

üçüncüsü: olayın son aşamasınde ise belirli etkenler devlereye girer. mesela fiziksel çekicilik. ama ilişki, beklentilere göre bir ödün veya yatırım da olabilir. mesela "öyle yakışıklı/güzel bir eşim olmasını beklemiyordum" gibi. başlangıçta bu durum erkekler için oldukça önemlidir. ama bunun yanında tanışıklık ve sık karşılaşma da hoşlanmayı artırır. ve en önemlisi ise karşılıklı hoşlanmadır. sizden hoşlandığını düşündüğünüz kişilerden hoşlanmaya yatkınızdır. her şeye rağmen eski bir kural hala varlığını korumaktadır. seveni üzerler, üzeni severler!
kaynak: yukarısı

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.