heyy!!! heyecanlı mısın?!

korkma, okudukça geçer!

11 Mayıs 2011 Çarşamba

twin peaks: fire talk with me

bazen "david lynch türkiye'de iki yıl yaşasa nasıl bir film çekerdi" diye düşünüyorum. sabah programlarını, üçüncü sayfaları, seks kasetlerini izleyecek, öysm sistemini anlayacak, öğrencilerin ve ailelerin hayatlarını kendilerine nasıl zindan ettiklerini görecek, mahkemelere gidip nasıl karar verildiğine bakacak, tv'lerdeki tartışmalara katılacak. sonuç nasıl bir şey olurdu sizce? adam amerika'nın psikolojinin a. q. ama bence yine aynı filmleri çekerdi. bizim kasabalar amerikan kasabaları gibi düzgün değil. evler de güzel değil. ama içinde yaşayanların ruh yapısı kesinlikle aynı. amerika'da da bizde de nüfusun büyük bir çoğunluğu manyak. ama bir şekilde bu manyakların büyük bir kısmı kendilerini engelleliyorlar. ama ölümlerde, o da gazetelerin üçüncü sayfalarında ve sabah programlarında ortaya çıkıyorlar.

mekanımız tipik bir amerikan kasabasıdır ve obsesif kompulsif bir babanın, laura adlı şizofrenik hezeyanları olan seks ve uyuşturucu bağımlısı bir kızı vardır. kıza 12 yaşından beri babası sahip olmaktadır. kız ise onu tamamen başka biri sanmaktadır(bob). bir hayali kişi(belkide o hayali kişi gerçek, babası hayalidir!)

olayın öncesi de var elbette. bir fbi görevlisi kasabaya gelir. öldürülen bir kızın cesedini incelemektedir. kasaba şerifi ve yardımcısının salaklıklarına rağmen en sonunda bir yüzüğe ulaşılır ve her şey birbirine girer. olay bundan sonra kafa karıştırıcı ve bir seferde anlaşılamayan bir lynch filmine döner. gerçi bu diziymiş. izlediğimi hiç hatırlamıyorum. benim izlediğim ise filmdi. bu film, diziden kesilerek yapılmışsa bile enfes. yok, ayrı çekilmişse ve diziyle çok bağlantısı varsa bir bok anlamadığımı söyleyebilirim. mavi gül(çözdüm, kız ölünce huzura kavuşmuş), yeşil yüzük(çözemedim), yaşlı kadın ile küçük çocuk(o ilginç odanın çerçeveli fotoğrafını verenler), rüya odası(hobaaa), cüce(pehhh), iki sayfası yırtılan günlük(hah ha), donna(arkadaşı), bob(vs) falan derken, bir lynch filmini anlamak için, bazı şeyleri görmemezlikten gelmek gerektiğini bilmem gerekir elbet. aynen bizim ülkemizde olduğu gibi. huzur içinde yaşamak istiyorsanız, gözlerinizi kapayın ve tv izlemeyin. her şey çok güzel. lalalala!!

2 yorum:

Pembe Gözlüklü Kedi dedi ki...

film diziden kesilerek yapilmadi sanirim, dizide gosterilmeyen ya da soyle bir gosterilen bolumleri aciyor... (yaniliyor da olabilirim!)

gerisi önemli değil... dedi ki...

her şekilde güzel bir film olmuş. kopyala yapıştırı bile güzelmiş lynch'in...

Related Posts with Thumbnails

...

ilet:

ytravisbickle@hotmail.com

Sayfalar

telif falan istemiyorum, iyi eğlenceler... Blogger tarafından desteklenmektedir.